Signnieuws

Filmolux presenteert een uitgebreid assortiment aan printmedia, montagefolies, lamineerfolies en machines op de Sign & Print Expo in Gorinchem. Het aanbod aan pvc-vrije media is een belangrijk thema op de stand.

De nieuwe easy dot PET transparent L-UV folie biedt volgens Filmolux ten opzichte van de pvc-versies een uitzonderlijke transparantie.

Zo presenteert Filmolux het volledige easy dot assortiment inclusief de meest recente milieuvriendelijke varianten, de easy dot PET mat L-UV en easy dot PET transparent L-UV. Het door Neschen ontwikkeld easy dot is een zelfklevend vinyl voorzien waarvan de lijm bestaat uit kleine ‘dots’ waardoor kleine luchtkanaaltjes ontstaan. Hierdoor is de folie eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen, te herpositioneren en te verwijderen zonder lijmresten achter te laten op het oppervlak.

De nieuwe easy dot PET media maken volgens Filmolux dankzij de materiaaleigenschappen een materiaalbesparing van ongeveer 25 procent mogelijk in vergelijking met pvc-producten. Het vertoont vrijwel geen krimp, heeft een homogeen oppervlak en levert fotorealistische printresultaten met UV- en latexinkten, aldus Filmolux.

High-tack media

Voor moeilijk te plakken ondergronden presenteert Filmolux diverse high-tack folies met een extra sterke kleefkracht. Deze folies hechten goed op ruwe poreuze oppervlakken en oppervlakken met een lage oppervlaktespanning zoals gips, beton, spaanplaat en polypropyleen. Ook binnen deze range biedt Filmolux een pvc-vrij alternatief met de Neschen PP wall-grip L-UV smooth en Neschen PP wall-grip L-UV sand folies.

High-tack media voor moeilijk te plakken ondergronden.

Anti-slip vloerstickers

Naast printmedia in combinatie met een anti-slip laminaat biedt Filmolux diverse anti-slip gecertificeerde media die niet meer gelamineerd hoeven te worden. Op de stand laat Filmolux twee varianten zien: UVprint ‘n’ walk power-tack, een high-tack vloerfolie voor moeilijk te plakken ondergronden en FILMOfloor rug ‘n’ wall, een high-end vloerfolie met R12 certificering die o.a. geschikt is voor het aanbrengen op tapijt en voor kortstondige toepassingen buitenshuis.

De Neschen ColdLam 1650 lamineermachine is geschikt voor het opplakken en lamineren van drukwerk met een breedte tot maximaal 1650 mm.

Neschen ColdLam 1650 lamineermachine

Naast media demonstreert Filmolux de Neschen ColdLam 1650 lamineermachine, geschikt voor het opplakken en lamineren van drukwerk met een breedte tot maximaal 1650 mm. De machine beschikt over een verwarmde bovenwals, instelbaar tot max 70° Celsius en heeft een verwerkingssnelheid van 8 meter per minuut.

Pvc-vrij alternatief

Het aanbod aan pvc-vrije media zal een belangrijk thema zijn op de stand van Filmolux. Het bedrijf wil bezoekers laten zien dat ongeacht de toepassing er nagenoeg altijd een pvc-vrij alternatief beschikbaar is.

Filmolux, stand G124

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.