Signnieuws

GCS heeft het jaar 2006 goed afgesloten, met het tekenen van een dealercontract met Efi/Vutek. De samenwerking betreft de hele Benelux. Efi is de nieuwe eigenaar van Vutek, die met hun grootformaat solvent en UV-printers wereldwijd marktleider zijn. Vanwege de groeiende markt voor deze printers, zocht de fabrikant een goed dealerkanaal en vond de juiste partner in GCS.

Paradepaardjes van Vutek zijn de nieuwste QS2000 en QS3200 UV printers. Deze duoprinters (vlakbed & rol-rol) die een hoge snelheid, hoge resolutie en witte inkt combineren tot een uitzonderlijke kwaliteit, spannen op dit moment de kroon, aldus GCS. Twee GCS-relaties hebben reeds gekozen voor deze noviteit; Virupa in Aalten is sinds dit jaar eigenaar van de brede QS3200 en Deltenre in het Belgische Jumet is operationeel met de eerste QS2000 in Europa.

Naast de traditionele Vutek PV serie (voorheen PressVu) komt Efi/Vutek ook met een instapmodel. Dit betreft een 320 centimeter brede combinatieprinter, waar solvent inkt of milieuvriendelijke Bio inkt en sublimatie-inkt in één printer een mogelijkheid is. Deze printer is uitvoerbaar met 4, 6 en 8 kleuren.

Efi/Vutek maakte half december bekend na een testperiode van een klein jaar BioVu inkten op de markt te brengen voor supergrootformaat printers. Deze nieuwe milieuvriendelijker solvent inkten maken gebruik van een hulpmiddel dat wordt gewonnen uit graan. Deze inkten zouden qua UV-bestendigheid, hechting, krasbestendigheid en kleurbereik niet onderdoen voor bestaande solvent inkten, aldus de fabrikant.

Relevante link: www.gcsweb.nl

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.