Signnieuws

De Reach-helpdesk is van start gegaan. Met deze helpdesk ondersteunt de overheid bedrijven en hun brancheorganisaties bij de uitvoering van Reach, de Europese verordening over chemische stoffen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en SenterNovem voeren deze helpdesk gezamenlijk uit in opdracht van de overheid.

Reach staat voor Registratie, Evaluatie, Autorisatie en beperking van Chemische stoffen. Reach heeft twee doelen: een veiliger gebruik van chemische stoffen voor mens en milieu en het behouden c.q. vergroten van het concurrentievermogen van de Europese chemische industrie. De Reach verordening is in december 2006 aangenomen door de Europese Raad en treedt per 1 juni 2007 in werking. De verordening heeft gevolgen voor vrijwel alle producenten, importeurs, distributeurs en eindgebruikers van chemische stoffen.

Om bedrijven te helpen bij de nieuwe wetgeving en de verplichtingen die Reach met zich meebrengt, heeft de overheid een helpdesk in het leven geroepen. Deze helpdesk helpt bedrijven op weg en beantwoordt vragen over de betekenis van de wetstekst.

Relevante link: www.reach-helpdesk.nl

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.