Signnieuws

Het Grafisch Lyceum Utrecht en X11 schoolvoorgrafimedia hebben zaterdag 13 oktober 2007 het 100-jarig bestaan van het grafisch onderwijs in Utrecht gevierd. Met de overhandiging van het jubileumboek aan staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van OCW startte Betty Heimans, voorzitter van het college van bestuur, het evenement ‘100 jaar grafisch Goed'. Burgemeester Brouwer van Utrecht opende de tentoonstelling over heden, verleden en toekomst van het grafisch onderwijs en de grafische sector door de historische Blau-pers uit de zeventiende eeuw in werking te stellen.

"In 1907 zijn we gestart met 12 leerlingen, typografen en drukkers die zo belangrijk waren voor het geschreven woord. Nu, 100 jaar later, bereiden ruim 2100 studenten en leerlingen van het vmbo en het mbo zich voor op een grafisch, multimediaal beroep." Zo vatte Betty Heimans honderd jaar historie samen. In haar toespraak lanceerde zij ook het voornemen van het Grafisch Lyceum Utrecht om een speciale krant voor laaggeletterden uit te brengen.

In aanwezigheid van vertegenwoordigers van het grafische bedrijfsleven, collega-scholen, sociale partners en de medewerkers van de jarige scholen, benadrukten de sprekers tijdens de start van het evenement de enorme betekenis die de school heeft gehad voor het grafisch onderwijs in Nederland en de grafische industrie. Wim Visser, voorzitter van kenniscentrum GOC, gaf het belang aan van zelfstandige vakscholen en een sterke binding met de branche.
Docenten en studenten lieten zien wat modern grafisch inhoudt en Apple, Adobe en Wifac presenteerden een gezamenlijke toekomstvisie. Océ demonstreerde de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitaal printen. Tijdens het evenement presenteerde kenniscentrum GOC de website ‘Vacaturekracht', de nieuwe vacature- en leerbanenportal voor de grafische sector.

Relevante link: www.glu.nl

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.