Signnieuws

HP heeft op Printing United in Las Vegas officieel de HP Latex 2700-serie (3,2 meter werkbreedte) gelanceerd. Een productieprinter uitgerust met de vierde generatie HP Latex-inkten op waterbasis, met een breder kleurbereik, inclusief witoptie.

De HP Latex 2700-serie is uitgerust met de vierde generatie Latex-inkten (inclusief de optie wit) voor een breder kleurbereik.

“De HP Latex 2700-familie levert verbeterde printkwaliteit, pure snelheid en mogelijkheden voor witte inkt die klanten zullen verbazen”, aldus Daniel Martinez, General Manager HP Large Format. “Ondertussen biedt ons nieuwe Professional Print Service Plans printbedrijven uitgebreide mogelijkheden om processen te beheren, de workflow te verbeteren en het potentieel van hun bedrijf te maximaliseren.”

Symmetrisch geplaatste printkoppen

De nieuwe 3,2 meter brede HP Latex 2700-printers tillen productie-efficiëntie naar een hoger niveau, aldus de printerfabrikant. Ze bieden levendige kleuren met een snelheid tot 89 vierkante meter per uur via, symmetrisch in de printshuttle geplaatste, dubbele printkoppen. De printkoppen zijn uitgerust met automatische printkopreiniging. Gebruikers kunnen beschikken over een 30 procent breder kleurbereik bij hoge snelheden, waarbij de glans en het gevoel van de media behouden blijft. Dit geldt voor een brede reeks signage- en decortoepassingen, waaronder dunne films, vinyl en papier.

De dubbele printkoppen (CMYKLcLm) op de HP Latex-2700-serie zijn gespiegeld geplaatst voor printen op hoge snelheden zonder banding.

Ook witte inkt

De zes kleuren (CMYKLcLm) kunnen op de HP Latex 2700W worden aangevuld met witte inkt (onder, over of als spotkleur). Volgens HP kan deze ‘echt’ witte inkt geadresseerd worden met snelheden tot 54 vierkante meter per uur, waardoor printbedrijven applicaties met hoge marges kunnen produceren op voorgekleurde en transparante media. Automatische inktrecirculatie en witte printkoppen die tijdelijk kunnen worden ‘opgeslagen’ in een offline roterende kamer, elimineren verspilling van witte inkt tussen de verschillende printjobs in.

De HP Latex 2700 is qua snelheid volgens HP vergelijkbaar met de L 3600 en qua beeldkwaliteit met de L 800-serie.

Vierde generatie inkt

Alle apparaten in de Latex 2700-serie werken op HP Latex-inkt van de vierde generatie, die ook al wordt toegepast op de Latex 700- en 800-serie en de R1000 en R2000. Deze inkten hebben UL Ecologo-certificering, terwijl ze ook voldoen aan de UL Greenguard Gold- en Toy Safety-vereisten. Hierdoor kunnen printbedrijven opdrachten aannemen in zelfs de meest gevoelige omgevingen, zoals ziekenhuizen en kinderdagverblijven. De Overcoat, waarover de HP Latex 2700 beschikt, maakt lamineren voor bepaalde toepassingen overbodig.

HP Eco-Carton verpakkingen

Daarnaast omvat dit hele portfolio HP Eco-Carton – op karton gebaseerde inktcartridges – die plastic verminderen door gebruik te maken van 100 procent gerecyclede en recyclebare kartonnen containers, evenals gerecycled plastic uit HP’s gesloten recyclingproces. Dit is inclusief post-consumer drankflessen en gevalideerde kunststoffen die uit de oceaan zijn gevist.

Een Praktijkcase over deze printer lees je in Sign+ Magazine nummer 7-2022 die begin november verschijnt.

HP Professional Print Service Plans

Printbedrijven hebben de keuze uit twee verschillende HP Professional Print Service Plans (Basic en Plus) met elk een portfolio van service- en softwareoplossingen die zijn afgestemd op zakelijke behoeften. Nieuwe en verbeterde functies zijn onder meer:

 • Print Beat Live Production: geeft gebruikers een enkel, realtime overzicht van alle opdrachten die in de wachtrij staan ​​en in productie zijn op meerdere locaties. Dit helpt bij het bewaken van het werk, het anticiperen op problemen en het besparen van tijd.
 • Print Beat Jobs API: maakt printergegevens beschikbaar voor externe ERP/MIS-systemen van bedrijven. Bewaak HP printers naast niet-HP hardware, automatiseer processen en combineer met andere operationele gegevens voor betere zakelijke inzichten.
 • HP Learn: een digitaal leerplatform met gratis en premium trainingsmodules, afhankelijk van het serviceplan dat printbedrijven kiezen, waardoor gebruikers zich kunnen bijscholen.
 • Verbeterd HP Service Center: proactieve probleemoplossing om de uptime te verbeteren, inclusief slimme diagnose die de servicepartner waarschuwt wanneer actie nodig is.

  Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.