Signnieuws

De scope van de Sign+ Awards werd in 2020 voor het eerst uitgebreid met de Fespa Nederland Innovatie Award. Een waardevolle toevoeging, zo bleek. Het project ‘Energiegevel Solar Visuals’ was de terechte winnaar. Maar het hoeven geen megaprojecten te zijn, aldus Wouter van As, voorzitter van Fespa Nederland. “Innovatie kan ook kleinschalig zijn.”

Fespa Nederland Innovatie Award blijkt waardevolle toevoeging 

Samen de branche versterken en stimuleren. Dat was in 2020 de motivatie van Fespa Nederland om aan te haken als sponsor van de Sign+ Awards en die intentie is niet veranderd, stelt Wouter van As, voorzitter van Fespa Nederland. “De markt ondersteunen en nog beter maken. Daar staan wij voor. Een award is sowieso een stimulans om jezelf te verbeteren. Door dit te koppelen aan innovatie, verhef je op termijn ook de branche als geheel. De innovaties van vandaag, zijn de nieuwe producten van morgen. Wat nu de standaard is, was ooit een innovatie. Zonder innovaties staat een branche op termijn stil. Je hebt dit soort prikkels nodig voor continuïteit. Dit betekent dat je als ondernemer niet alleen bezig moet zijn met de productie van vandaag, maar ook moet nadenken over de vragen en uitdagingen van morgen. Vandaar dat we de Fespa Nederland Innovatie Award in het leven hebben geroepen.”

Wouter van As, voorzitter Fespa Nederland: “Zonder innovaties staat een branche op termijn stil.”

Snijpunt

Innovaties komen vaak na een vraag van een klant of een ‘buikpijndossier’ dat moet worden opgelost, is de ervaring van Van As. Sta ja daar niet voor open, dan kan het zomaar zijn dat branchevreemde spelers opeens met een oplossing komen en de markt een kant op beweegt die je niet had voorzien. “Daarom is het ook goed om te kijken wat er in aanpalende branches gebeurt. Binnen het Innovatie Platform van Fespa Nederland doen we dat regelmatig. Juist op het snijpunt van twee branches worden vaak de mooiste innovaties geboren.”

Treffend voorbeeld

Een treffend voorbeeld noemt hij de winnaar van de Fespa Nederland Innovatie Award in 2020. “Deze award werd gewonnen door Solar Visuals met het project ‘Energiegevel Solar Visuals’ bij Shell. Solar Visuals maakt gevelmateriaal dat maximale energieopwekking combineert met hoogwaardige esthetische designkwaliteit. Grootformaat print ontmoet hier functionaliteit in de gebouwde omgeving. Geweldig.”

Maar innovaties hoeven niet altijd groot of high tech te zijn, haast Van As te zeggen. “Het kunnen ook kleine, slimme oplossingen in de productie of in de montage zijn die het verschil maken. Denk ook aan ideeën die logistieke voordelen bieden om de visuele communicatie te realiseren en bij de eindklant te brengen. Het kan allemaal aan bod komen en uiteindelijk door de jury worden beloond.”

Alle inzenders maken kans

Bij het bepalen van de winnaar van de Fespa Innovatie Award 2022 wordt door de vakjury namelijk expliciet gekeken naar het innovatieve karakter van de inzendingen voor de Sign+ Award, hetzij qua ontwerp, creatief materiaalgebruik, duurzaamheid, constructie en/of toepassing. Dit betekent dat alle inzenders voor de Sign+ Award 2022, of ze nu voor een categorie zijn genomineerd of niet, kans maken om deze Innovatie Award te winnen. Overigens mag de winnaar van deze award ook kosteloos deelnemen aan de Global Fespa Awards die in 2023 weer worden georganiseerd.

www.fespanederland.nl

Doe mee!
Laat zien wie je bent en waar de sector voor staat. Stuur jouw project in voor de Sign+ Award 2022. Let’s Impress! Alle info vind je hier.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.