Signnieuws

Vijf maanden nadat Kongsberg PCS op eigen benen staat, neemt het MultiCam over. Met de acquisitie van deze Amerikaanse fabrikant en distributeur van Computer Numerical Control (CNC) snijmachines en digitale afwerkingsprocessen versterkt het haar wereldwijde positie.

De overname van MultiCam, inclusief de activiteiten in de Verenigde Staten en verkoopkantoren in Canada en Duitsland, vergroot het marktbereik en het klantenbestand van Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) in zowel Noord-Amerika als Europa. Volgens Kongsberg heeft de acquisitie tot gevolg dat ‘werelds eerste gediversifieerde leverancier van digitale afwerkings- én CNC-snijmachines’ ontstaat.

Stuart Fox, Kongsberg PCS President: “Dit is een gedenkwaardige dag voor zowel Kongsberg als MultiCam. Onze bedrijven gaan samen de beste snij- en afwerkingsprocessen in hun klasse leveren en dat zal enorme voordelen opleveren voor ons wereldwijde klantenbestand. Als de deal is afgerond, begin ik met enthousiasme aan de integratie van onze bedrijven en het verkennen van nieuwe markten.”

OpenGate Capital

Het nieuws over de overname komt slechts vijf maanden nadat Kongsberg PCS, voorheen onderdeel van Esko, werd opgericht als een zelfstandig bedrijf na de overname door OpenGate Capital. Julien Lagrèze, partner bij OpenGate Capital: “We erkenden het belang van digitalisering voor dit bedrijf en ontwikkelden een investeringsthese die de groei van Kongsberg PCS door innovatie en aanvullende investeringen omvat. Met deze strategische combinatie krijgt Kongsberg PCS een grotere schaal en breidt het zijn bereik uit naar een breder, wereldwijd klantenbestand met nieuwe producten en diensten.”

Links Stuart Fox, Kongsberg PCS President, en rechts de CEO van MultiCam, David J Morse, die zitting neemt in het senior managementteam van Kongsberg PCS en leiding blijft geven aan de activiteiten van MultiCam.

Volgens Fox staat de naam Kongsberg sinds 1965 synoniem voor innovatie. “Onze systemen hebben de industrie gedurende zeven decennia geleid in het leveren van precisie, betrouwbaarheid en kwaliteit, en met deze investering van onze eigenaren hebben we een routekaart die dit robuuste bedrijf ongetwijfeld naar een nieuw niveau zal tillen.”

Fox vervolgt: “Bij Kongsberg PCS zijn we verheugd om ons productportfolio verder te ontwikkelen en uit te breiden en nieuwe kansen te creëren om ons aanbod aan gereedschappen en verbruiksartikelen te laten groeien. Naast het versterken van ons hardware-aanbod, plannen we ook routes naar nieuwe markten, in gebieden waarvan we weten dat ze momenteel niet worden bediend en die zullen profiteren van onze oplossingen. MultiCam heeft een buitengewoon marktbereik met zijn assortiment CNC-routers, laser-, plasma-, waterjet- en messnijmachines, en we zijn verheugd MultiCam nu te verwelkomen in de Kongsberg-familie.”

MultiCam

MultiCam, opgericht in 1989, levert innovatieve CNC-snijoplossingen voor een groot aantal industrieën en toepassingen. Volgens een gezamenlijk persbericht zijn er wereldwijd meer dan 12.000 machines van Kongsberg geïnstalleerd en meer dan 14.000 machines van MultiCam. Het bedrijf zal blijven opereren onder de naam MultiCam binnen Kongsberg Precision Cutting Systems. De huidige MultiCam CEO, David J Morse, neemt zitting in het senior managementteam van Kongsberg PCS zal de MultiCam-activiteiten blijven leiden.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.