Signnieuws

Kongsberg, een gevestigde naam in de digitale afwerkingsindustrie, betreedt een nieuw tijdperk en verandert in een op zichzelf staand bedrijf, Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS).

De Kongsberg C64 snijtafel.

De transformatie volgt op de overname van het bedrijf door OpenGate Capital van vorige eigenaar Esko. Het bedrijf wil zich richten op innovatie en uitbreiding naar nieuwe markten. Kongsberg, opgericht in 1965 in Noorwegen, werd in 1998 gekocht door Esko (toen Barco). In december 2020 ging Esko akkoord met de verkoop van Kongsberg aan investeerder OpenGate Capital.

Investeerder

OpenGate Capital is een private-equityfirma met hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs en investeringen op vijf continenten. Het nieuwe bedrijf, Kongsberg Precision Cutting Systems, heeft nu 400 medewerkers in dienst die opereren vanuit de oorspronkelijke onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit in Kongsberg, Noorwegen, de productiefaciliteit in Brno, Tsjechië, een nieuw hoofdkantoor in Gent, België en andere wereldwijde locaties.

Erfgoed

Stuart Fox.

Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van Stuart Fox. “Hoewel we enthousiast zijn over de toekomst, doen we er ook alles aan om ervoor te zorgen dat we ons erfgoed eren. We hebben een ongelooflijk team van 400 mensen, van wie velen al meer dan 30 jaar deel uitmaken van de Kongsberg-familie”, aldus Fox. “De Kongsberg-waarden die belangrijk zijn voor onze klanten – de kracht, de prestaties, de levensduur van de machine – zullen blijven bestaan. Verkoop, service, verbruiksartikelen en reserveonderdelen gaan allemaal gewoon door.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.