Signnieuws

Een goede snijtechniek voorkomt ellende en schadeposten achteraf, maar behelst meer dan alleen voorkomen dat je de ondergrond beschadigt. Appcademy geeft enkele tips om allerhande folie optimaal te snijden.

Een foliemonteur heeft (bijna) altijd een mes nodig om de applicatie netjes af te werken. Het maakt daarbij niet uit of je werkt met een carwrapfolie of een glibberige raamfolie, een belettering of een flinterdunne façadefilm aanbrengt of een keuken wrapt met een dikke, stugge interieurfolie.

Als je de folie langs een randje snijdt, hou het mes dan in zo’n stand dat het scherpe deel van het lemmet niet in de ondergrond kan ‘hakken’.

Het snijden van folie is een onderdeel waar veel foliemonteurs toch wat tegenop zien. Niet verwonderlijk, want bij dat snijden en afwerken kán het behoorlijk misgaan. Denk bijvoorbeeld aan kapotgesneden rubbers en krassen in de autoruiten bij het aanbrengen van raamfolie (window tinten). Of een uitschietend mes tijdens een ‘keukenwrap’ waardoor deurpanelen beschadigen. Verkeerd snijwerk op de carrosserie van een auto kan bij een carwrap zelfs roestende lakschade veroorzaken. Meestal heb je tijdens de montage zelf nog niet eens in de gaten dat er iets is misgegaan. De ellende komt pas aan het licht bij demontage.

Onmisbaar

Om krassen en schade in de ondergrond te voorkomen, is een goede snijtechniek onmisbaar. Snijtools – zoals knifelesstape en cuttingtape – zijn best handig, maar echt niet overal toepasbaar. Bovendien houdt een goede snijtechniek meer in dan alleen maar voorkomen dat je de ondergrond beschadigt. Hoe werk je kaarsrecht af langs randen, naden en rubbers? Hoe maak je een strakke overlap? Hoe voorkom je loslatende randjes?

In dit artikel, te lezen in Sign+ Magazine nummer 2-2021, geven Dennis en Barbara de Haan van Appcademy meerdere praktische tips.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.