Signnieuws

Voor de tijdelijke tentoonstelling ‘Van Gogh in Auvers’ in het Van Gogh Museum in Amsterdam realiseerde Matrix Frame verschillende lichtbakken met dimbaar licht.

Laatste maanden

Vincent van Gogh woonde de laatste maanden van zijn leven, in 1890, in het Noord-Franse dorp Auvers-sur-Oise. Hier was de kunstenaar zeer productief en maakte in 70 dagen 74 schilderijen en ruim 50 tekeningen. Een extreem hoge productie, zelfs voor Van Gogh. Hij schilderde daar enkele van zijn bekendste meesterwerken, zoals Korenveld met kraaien en Dokter Paul Gachet. In het Van Gogh Museum in Amsterdam was afgelopen maanden een overzichtstentoonstelling over deze korte, maar cruciale laatste fase van zijn artistieke ontwikkeling.

Dimbaar licht

In opdracht van Hypsos Museumstudio produceerde en installeerde Matrix Frame verschillende Matrix Frame Light Boxes voor deze tentoonstelling in het Van Gogh Museum. Deze lichtbakken van 800×223 cm en 282×282 cm zijn uitgerust met CCT LED-technologie waarmee het museumpersoneel de kleur kan veranderen van 2.600 naar 7.000 Kelvin en de lichtoutput kan dimmen van 100 naar 0 procent.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.