Signnieuws

Mimaki Europe grijpt Formnext 2022 (15 tot en met 18 november in het Duitse Frankfurt) aan voor de presentatie van het heldere MH-110PCL met doorzichtige inkt. Deze oplossing is bedoeld voor de Mimaki 3DUJ-553, een 3D-printer met UV-inkt in fullcolour.

Met het heldere MH-110PCL 3D-printmateriaal kunnen medische professionals nauwkeurige modellen met transparante kenmerken 3D-printen.

Verbeterde transparantie

Het heldere MH-110PCL 3D-printmateriaal zorgt volgens Mimaki voor een verbeterde transparantie en elimineert elke gele tint, waardoor kunstenaars, productontwerpers, architecten en medische professionals nauwkeurige modellen met transparante kenmerken kunnen 3D-printen. Dankzij MH-110PCL, in combinatie met een van de meer dan 10 miljoen kleuren van de Mimaki 3DUJ-553, kunnen 3D-modelmakers ook doorschijnend gekleurde materialen creëren.

De Japanse kunstenaar Taketo Kobayashi maakte een collectie levendige, ingenieuze kunstwerken die voor het eerst te zien is op Formnext.

Nieuwe wegen inslaan

“We zoeken voortdurend de grenzen op van wat mogelijk is als het gaat om de ontwikkeling van onze technologieën. De oplossingen voor 3D-printen vormen daarop geen uitzondering”, legt Mark Sollman, senior product manager bij Mimaki Europe, uit. “Hiermee kunnen onze klanten nieuwe wegen inslaan als het gaat om de productie van 3D-modellen. Een voorbeeld van iemand die dit doet is 3D-specialist en gerenommeerd Japans kunstenaar Taketo Kobayashi. Een collectie van zijn levendige, ingenieuze kunstwerken is voor het eerst te zien op Formnext op onze stand.”

Live printen op Formnext

De Mimaki 3DUJ-2207 3D-printer zal tijdens Formnext ook live printen op de stand (hal 12.1, stand F59). De printer wordt aangedreven door Mimaki’s 3D Print prep Pro Cloud-gebaseerde software. Deze moet het 3D-printproces vereenvoudigen en gebruikers helpen om hun 3D-bestanden voor te bereiden en af te werken voor het printen. “Bezoekers van Formnext mogen de belangrijke en inspirerende kunst van Kobayashi niet missen” aldus Sollman. “Met zijn kunstwerken kunnen ze zien hoe robuuste, geavanceerde technologie kan worden gebruikt om iets heel delicaat en mooi te maken.”

De Mimaki 3DUJ-2207 3D-printer zal tijdens Formnext ook live printen op de stand.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.