Signnieuws

Nautasign ontving begin februari ruim vijftig relaties op een VIP-demodag over haar Microfactory. Op de vestiging in het Belgische Mechelen is de hele workflow rond gepersonaliseerd textiel te aanschouwen.

Van printen tot confectie, Nautasign brengt in haar Microfactory in het Belgische Mechelen het hele concept van gepersonaliseerd textiel in beeld.

Hoe neem je signmakers, die gewend zijn aan grootformaat printen en beletteren van auto’s, mee in de wereld van gepersonaliseerd textiel? “Door ze te laten zien dat het minder ‘eng’ is dan ze denken. We tonen hier in Mechelen een proven concept”, stelt eigenaar-directeur Marco Kedde van Nautasign.

“Met onze Microfactory laten we zien dat we de kennis en de producten hebben om alle schakels in de workflow optimaal op elkaar af te stemmen. Van het te beprinten textiel, sublimatieprinters, sublimatie- en beschermpapier, kalanders, digitaal snijden tot de confectie. Wij bieden een totaaloplossing en dat is uniek.” Jaap de Ruiter, die jarenlange praktijkervaring heeft met de confectie van textiel, is speciaal door Nautasign aangetrokken als productmanager Textile om klanten met de juiste adviezen bij te staan.

Jaap de Ruiter is bij Nautasign aangesteld als productmanager Textile.

Greentex

Nautasign voert textielmaterialen van merken als Heytex, Prime, Greentex en JM Technical Textiles, maar als het om dye-sublimatie gaat is met name Greentex de grote troef. Deze fabrikant heeft tal van polyesterhoudende stoffen in het programma die, na dye-sublimatie, de look & feel houden van een ‘normale’ stof.

Jorgen Lindahl, managing director van Greentex Fast, toont het brede portfolio stoffen dat geschikt is voor sublimatie.

Nautasign is sinds drie jaar distributeur van Greentex voor de Benelux. Jorgen Lindahl, managing director van Greentex Fast, dat haar moederbedrijf heeft in Colombia, maakte duidelijk dat het concern meer dan 250 stoffen in het portfolio heeft voor sublimatieprinten én een schat aan ervaring. “Wij kunnen meedenken over de juiste stof voor de applicatie die je graag wilt hebben.”

Demonstraties

Afgewisseld met een drankje en culinaire hapjes van de Butcher’s Store Antwerpen doorliepen de deelnemers aan de demodag alle schakels van de Microfactory. Zo kregen ze demonstraties op de HP Stitch S500 sublimatieprinter, de Klieverik kalander, de Zünd G3-snijtafel met speciale aanvoerunit voor textiel en confectie met Matic Cronos naaimachines. Zo werd er gedemonstreerd hoe je met speciale ‘vouwers’ snel en strak een pees aan een textieldoek kunt zetten, maar ook werd bijvoorbeeld getoond hoe je kussens en andere items voor homedecoratie kunt confectioneren.

In Sign+ Magazine nummer 2-2023, die begin maart verschijnt, een uitgebreid artikel over de Microfactory van Nautasign.

Hieronder een beeldimpressie van deze geslaagde demodag.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.