Signnieuws

De oprichters van Aluvision, wereldwijd actief met modulaire systemen en leds voor standenbouw en events, hebben een nieuwe CEO aangesteld. Tevens lanceert het een nieuwe productlijn: leefunits voor in de tuin.

Het management van Aluvision, v.l.n.r.: Oprichters Dirk Deleu en Ann Vancoillie en de nieuwe CEO Peter Desmet.

Aluvision, met de hoofdvestiging in het Belgische Deinze, maakt modulaire systemen en ledoplossingen voor zowel in- en outdoor standbouw en evenementen. Aangezien deze sectoren door Covid-19 volledig werden stilgelegd, hebben de eigenaren van Aluvision het productaanbod verbreed door in te spelen op het ‘staycation’-gevoel, waarbij mensen vakantie houden in hun eigen tuin.

‘Puro’ leefunits voor in de tuin

Ann Vancoillie en Dirk Deleu, de oprichters van Aluvision, hebben hun Onderzoek & Ontwikkeling-team (R&D) een nieuwe productlijn uit laten werken, genaamd ‘Puro’. Dit zijn leefunits voor in de tuin. Vancoillie: “Wij hebben de vrijgekomen tijd gebruikt om onze ingenieurs een nieuwe uitdaging te geven, namelijk de principes van onze hoogstaande modulaire systemen die in de standenbouw en events worden gebruikt, nu toe te passen op de vrijetijdsector. Zo hebben we van 2020, ons lastigste jaar ooit, het meest innovatieve jaar ooit gemaakt.”

Aluvision past de principes van haar modulaire systemen uit de standbouw nu ook toe in ‘Puro’ leefunits voor in de tuin.

Inspelen op staycation-trend

Omdat veel mensen vanwege Covid-19 de vakantie thuis doorbrengen, worden er ook veel meer middelen besteed aan het opwaarderen van de tuin. Medeoprichter Deleu: “Sommige mensen plaatsen een zwembad, anderen zijn op zoek naar een plek waar ze in alle rust kunnen relaxen of kunnen werken, maar dan niet van achter een bureau binnen, maar buiten in de natuur.” De leefunits (ook wel cabana’s genoemd) zijn duurzaam, mooi van design, feel & look en zijn in een paar uur opgebouwd. Bovendien kunnen ze op maat worden gemaakt met veel opties zoals bijvoorbeeld ingebouwde ledverlichting en mobiele invulpanelen.

Nieuwe CEO moet innovatie-proces versnellen

De eigenaars Vancoillie en Deleu, die van hun familiebedrijf Aluvision in nog geen twintig jaar tijd een wereldwijde speler wisten te maken, hebben nu met Peter Desmet voor het eerst een externe CEO aangesteld. Vancoillie: “Wij hebben gemerkt en beseft dat we veel meer waarde voor het bedrijf kunnen creëren als we onze handen en geest vrij hebben, en zodoende extra tijd kunnen steken in het ondernemen en innoveren. Zo hebben we op amper één jaar tijd met Puro een nieuwe productlijn op de markt gezet die een volledig nieuwe consument aanspreekt. Dit besef heeft ons ertoe gebracht om een externe CEO te zoeken.”

Echte manager

Aluvision bezit twee productiebedrijven: namelijk in Deinze, waar ook R&D is gevestigd, en in Atlanta (US). Met Desmet heeft Aluvision een doorgewinterde manager aan boord gehaald. Desmet: “Ik neem de algemene leiding van dit prachtige bedrijf op mij, terwijl Ann en Dirk de strategische koers verder kunnen uitzetten. Op die manier kunnen we samen veel sneller inspelen op nieuwe trends en veranderende markttendensen.” Desmet heeft zijn sporen als general manager verdiend bij onder meer Beaulieu International Group, Vandermaliere en Renson. Hij heeft ook een jarenlange internationale ervaring achter de rug. 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.