Signnieuws

EFI's Vutek QS Series r inkten is goedgekeurd door de Nordic Ecolabelling Board. Printbedrijven mogen nu verwijzen naar deze inkt wanneer ze een document moeten opstellen om voor een applicatie een Nordic Ecolabel licentie te krijgen.

Om de status van het Nordic Ecolabel te krijgen, moeten printbedrijven aan diverse criteria voldoen, onder andere op het gebied van gebruikte media en inkten. De Vutek QS Series r inkten voldoen nu aan deze eisen.

Nordic Swan
Het ecolabel, beter bekend als Nordic Swan logo, is in 1989 door de Scandinavische raad van ministers in het leven geroepen. Het omvat inmiddels meer dan 66 productcategorieën, waaronder schoonmaakmiddelen, meubels, speelgoed, hotels, restaurants en de printindustrie.

Stoffen
Inmiddels hebben meer dan 200 printbedrijven in Zweden, Noorwegen, IJsland, Denemarken en Finland dit ecolabel. Dit betekent dat zij en hun toeleveranciers voldoen aan een aantal ecologische criteria en daardoor minder belastend voor het milieu produceren. Voor inkten betekent dit dat bepaalde voor mens en milieu gevaarlijke stoffen niet voorkomen; denk ook aan zware metalen en bepaalde erg schadelijke VOC's.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.