Signnieuws

Ondernemers zijn zeer positief over de ontwikkeling van de omzet, investeringen en werkgelegenheid. Het ondernemersvertrouwen heeft het hoogste punt sinds 2008 bereikt. Dat melden het CBS, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW op basis van nieuwe cijfers van de Conjunctuurenquête Nederland (COEN).

Het ondernemersvertrouwen, de sentimentsindicator voor ondernemend Nederland, is met 15,9 het hoogst sinds het begin van de meting eind 2008. Het vertrouwen onder de ondernemers in de bouwnijverheid en groothandel scoort daarin het best. Ook in de detailhandel is het vertrouwen sterk gestegen afgelopen kwartaal.

Personeelstekort

Bedrijven zijn erg positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid. Eén op de drie bedrijven verwacht een groei van de werkgelegenheid in het komende kwartaal. Dit leidt echter wel tot ervaren personeelstekorten. Eén op de zes bedrijven voelt zich belemmerd in de bedrijfsactiviteiten als gevolg van personeelstekorten.

Groei

MKB-Nederland en VNO-NCW verwachten dat de hoge economische groei volgend kwartaal doorzet. De nieuwe COEN-cijfers bevestigen het positieve economische nieuws van het Centraal Planbureau.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *