Signnieuws

Spandex hield vrijdag 14 april Open Huis in Veenendaal. Het was voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus dat de distributeur van materialen en apparatuur voor de signbranche z’n partners en klanten ontving in het pand waarop het nieuwe logo prijkt.

“De insteek van ons Open Huis is om informeel met elkaar in contact te komen”, stelde Daniël van Hasselt (staand), country manager Spandex Nederland.

“Niks moet, alles mag. De insteek is om informeel met elkaar in contact te komen. Sales is niet het doel, maar als er zaken worden gedaan is dat ook prima”, gaf Daniël van Hasselt, country manager Spandex Nederland, halverwege de dag de inzet van de totaalleverancier aan.

Primeurtjes

Natuurlijk werden er ook zakengedaan, maar het was vooral in een ontspannen sfeer netwerken wat de klok sloeg. Onder het genot van een hapje en een drankje (want er was van alles volop verkrijgbaar) maakten de bezoekers een rondje langs de stands van de partners van Spandex. De oplettende gast kreeg zo enkele primeurtjes onder ogen. Zoals de vier nieuwe kleuren voor de 3M Wrap Film 2080-serie High Gloss: Black, Hot Rod Red, Sky Blue en Storm Gray. Voorzien van een nieuwe lijmlaag die het nog makkelijker maakt om de folie bij het appliceren beter te positioneren. “Bij andere folies zie je na het aanbrengen nog een soort sinaasappelhuidje. Bij onze High Gloss-folie is dat verdwenen. De officiële lancering is begin mei”, vertelde Bert Schreuder, key accountmanager van 3M. De nieuwe lijn is ontwikkeld na vragen vanuit de markt. “Hot Rod Red is heel populair en de kleur grijs is momenteel heel erg in trek voor carwrapping.”

Bert Schreuder toonde bij Spandex vier nieuwe kleuren voor de 3M Wrap Film 2080-serie High Gloss: Black, Hot Rod Red, Sky Blue en Storm Gray.

Patric van Gelder van Arlon meldde dat deze fabrikant in september een serie pvc-vrije folies voor digitaaldruk op de markt brengt. “De folie is de afgelopen maanden getest en gaat de komende maanden al naar klanten. De folie is voorzien van een nieuwe versie van onze Flite-technologie. Dit is onze eerste stap naar een duurzame productlijn, een recyclebare folie. We willen daarnaast ook een duurzame carwrapfolie ontwikkelen”, meldde Van Gelder, die zich hardop afvroeg wat echt ‘groen’ is.    

Wat is ‘groen’?

Wat is groen, wat is duurzaam? Die vraag liep als een rode draad door de open dag bij Spandex. Het is ook de vraag die alle producenten van machines en materialen voor de signbranche bezighoudt. Dus toonden partners als HP, Mutoh, Canon, 3M, Arlon, Avery Dennison en IC Group hun duurzame producten of vertelden over de ontwikkelingen die op dit gebied binnen de bedrijven gaande zijn.

ImagePerfect Evergreen

Spandex had uiteraard ook ruimte ingebouwd voor Evergreen van ImagePerfect. Dit nieuwe portfolio zelfklevende pvc-vrije films is voorzien van een op water gebaseerde lijm met dezelfde kwaliteiten als solvent lijm. De foliekokers en de verpakking zijn gemaakt van recyclebaar materiaal, evenals de rolhouders, waarin onder meer melkkarton zit verwerkt. “We gebruiken zelfs geen plastic plakband om de verpakkingen te sealen”, stelde Pieter Du Plessis van ImagePerfect. “En de zak om de folie is biologisch afbreekbaar.”

Spandex omarmt duurzaamheid en wilde dat tijdens het Open Huis onderstrepen. Hieronder een kleine beeldimpressie.

Meer over dit Open Huis lees je in het komend nummer van Sign+ Magazine dat in juni verschijnt.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.