Signnieuws

Theo ten Kate is eigenaar van Piepschuimletters.nl. Het bedrijf uit het kleine Friese stadje IJlst realiseert bijzondere 3D-signs van piepschuim. “Er is veel mogelijk met dit materiaal.”

Een BlowUp gemaakt van piepschuim.

In het Friese IJlst – een pittoresk dorp met stadsrechten; één van de steden van de Elfstedentocht – maakt de jonge ondernemer samen met voorman Klaas Wijbrandi de fraaiste creaties van piepschuim. “We begonnen met letters voor in de babykamer, maar inmiddels maken we veel meer. Van muurlogo’s voor in kantoren tot 3D-letters voor (digitale) evenementen en congressen. Er is zoveel mogelijk.”

Klaas Wijbrandi (links) en Theo ten Kate.

Zwarte Cross

Dat bewijst een timelapse, te vinden op het YouTube-kanaal van KKD en hieronder ingebed, van het grootste project tot nu toe: de opbouw van een dj-booth voor Zwarte Cross. De ogen van Ten Kate gaan glunderen als hij vertelt over die opdracht. Voor het grootste betaalde muziekfestival van Nederland maakte Piepschuimletters.nl in 2017 een uit piepschuim gesneden menselijk gelaat van zes bij zes meter. Bovenop op de booth stonden dj’s die hun opzwepende klanken de feesttent in dirigeerden. “Met lichteffecten werden echte gezichten geprojecteerd op onze creatie. Klaas en ik zijn ook naar Zwarte Cross geweest. Echt kicken toen we die tent binnenkwamen. We hebben zelf ook even flink staan hossen. Een onvergetelijke ervaring.”

Het hele verhaal over Piepschuimletters.nl vindt u in Sign+ Magazine nummer 7 – 2020.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.