Signnieuws

In het Italiaanse Bologna is deze zomer met behulp van laserprojectoren van Panasonic het werk van de 18e-eeuwse Japanse kunstenaar Katsushika Hokusai tot leven gebracht. ‘The life of HOKUSAI’ is een mix van kunst, muziek, dans, poëzie en technologie.

‘The life of HOKUSAI’ is een mix van kunst, muziek, dans, poëzie en technologie.

De productie is een samenwerking tussen producent Shin Sugimoto en acteur/regisseur Katsumi Sakakura. Samen bedachten ze het concept van ‘projection live’, waarbij dynamische en levendige projecties van Hokusai’s werk worden gebruikt voor het decor van de voorstelling.

Invloedrijk

Hokusai was een van de meest productieve en wereldwijd invloedrijke kunstenaars van Japan. Zijn werken werden verzameld door Europese schilders, waaronder Manet, Degas, Gauguin en Klimt, en zijn thema’s beïnvloedden de impressionistische beweging en lieten hun sporen na in het werk van Monet en Renoir. Zijn kunst kenmerkt zich door levendige kleuren en contrasterende donkere lijnen.

Panasonic projectie

Om deze kunst tot leven te brengen, was volgens Panasonic een projector nodig die de juiste mate en kwaliteit van kleurcontrast kon leveren en zo het realisme en de impact van het stuk over kon brengen. Daarvoor werd gebruikgemaakt van projectoren van Panasonic (PT-RQ22 20.000 lm 3-chip DLP).

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.