Signnieuws

Ricoh Europe en Durst Group AG breiden hun bestaande samenwerking op het gebied van printkoptechnologie uit ter waarde van 50 miljoen euro. Zo worden Ricoh’s printkoppen en -technologieën verder ontwikkeld voor toekomstige Durst-printsystemen.

Ricoh breidt samenwerking met Durst uit voor doorontwikkeling printkoptechnologie.

Durst Group gebruikt nu al de Ricoh Gen5 inkjetprintkoppen in zijn Alpha textieldruksystemen en de Durst P5-serie voor grootformaat printen. In de afgelopen jaren hebben Ricoh en Durst de samenwerking geïntensiveerd en met de Durst Alpha-serie een stabiel en flexibel printsysteem gecreëerd, met name voor digitaal printen van textiel. Intensieve testen, duizenden printkoppen en tonnen inkt hebben geleid tot het bereiken van maximale printkwaliteit en productiviteit, aldus de twee partners. Deze ontwikkeling is vervolgens toegepast op grootformaat printen.

Nieuwe printsystemen

“Dankzij het partnerschap kunnen we onze printkoppen gerichter ontwikkelen op basis van werkelijke behoeften. Vaak is er namelijk sprake van een hoge mate van bescherming rond het intellectuele eigendom van printkoppen, materialen en printkopproductietechnologieën, evenals inktformuleringen. Door de ontwikkelingsteams van Ricoh en Durst samen te brengen, delen we het doel om het hele printsysteem voortdurend te verbeteren, wat uiteindelijk de klant ten goede komt”, aldus Dr. Christian Compera, Global General Manager van Ricoh’s Industrial Print business.

Snellere time-to-market

Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van de Durst Group: “Door onze samenwerking met Ricoh uit te breiden, kunnen we een snellere time-to-market realiseren voor nieuwe printsystemen, omdat we samen werken aan op elkaar afgestemde printkoppen, inkten en substraten. Dit stelt ons niet alleen in staat om printkwaliteit en -prestaties te realiseren, maar ook om een langere levensduur van de printer te garanderen.”

Op het gebied van duurzaamheid wordt al samen onderzocht of lager energieverbruik mogelijk is bij het drogen. Verdere samenwerkingsinitiatieven zullen in de komende maanden worden bekendgemaakt.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.