Signnieuws

Ricoh lanceert de Ri 1000 direct-to-garment printer, om creatieve printbedrijven een snelle en flexibele productieoplossing aan te reiken.

De Ri 1000 – die zijn debuut maakt op de Sign & Print Expo in Gorinchem – biedt een antwoord op de groeiende vraag naar gebruiksvriendelijke, efficiënte en betaalbare oplossingen voor kledingdecoratie. Dit systeem helpt bedrijven om klantgerichte diensten voor nieuwe markten op te nemen in hun aanbod. Het versterkt de Ri 100 en Ri 6000 in Ricoh’s portfolio van DTG-oplossingen.

Sneller

De Ri 1000 is sneller is dan zijn voorganger, de Ri 3000, en levert een hogere printkwaliteit met een verbeterde resolutie van 1200 dpi x 1200 dpi. Hij ondersteunt CMYK plus witte inkt om schitterende resultaten te garanderen op textiel in elke kleur, aldus Ricoh.

De printer maakt gebruik van een nieuwe pretreatment vloeistof die geschikt is voor 100% licht polyester en polykatoenmengsels, waarmee het nieuwe kansen creëert met uitgebreide toepassingsmogelijkheden.

Inlegplaten wisselen

De snelle bediening en de productieveelzijdigheid zijn volgens Ricoh te danken aan de mogelijkheid om vlot te wisselen tussen meerdere stijlen van inlegplaten tot 406,4 mm x 508 mm. Dankzij het magnetische mechanisme van de Ri 1000 zijn de inlegplaten gemakkelijk vast en los te klikken zonder extra gereedschap.

Onderhoud

Voor onderhoudstaken die niet geautomatiseerd verlopen, biedt het 7-inch touchscreen display van het apparaat meldingen die operators waarschuwen wanneer ze handmatige onderhoudstaken moeten uitvoeren.

Geïnteresseerden kunnen de Ri 1000 in actie zien op de Sign & Print Expo.

Ricoh, stand I112

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.