Signnieuws

Tien milieuvriendelijke stadsbussen rijden vanaf deze week rond in Leiden. De hybride voertuigen worden ingezet in de stadsdienst van Connexxion. De achterzijde van de bussen is door scholieren voorzien van kunst.

De hybride bussen hebben ook een elektromotor aan boord. Deze krijgen bij het optrekken stroom van condensatoren op het dak. Zij slaan energie op, die vrijkomt bij het remmen. Dit type bus verbruikt tot 25 procent minder brandstof in vergelijking met conventionele bussen, die uitsluitend met een dieselmotor zijn uitgerust. Verantwoordelijk gedeputeerde Asje van Dijk van de provincie Zuid-Holland toonde zich vorig jaar al erg enthousiast over hybride bussen: "Deze bus belast het milieu stukken minder. Ook is hij stiller en dus comfortabeler."

Duidelijk herkenbaar
Scholieren uit de regio's Alphen aan den Rijn en Leiden hebben ‘duurzame' ontwerpen gemaakt voor de achterzijde van de nieuwe bussen. Hierdoor vallen de voertuigen extra op. Gedeputeerde Van Dijk onthulde vorige week de winnende ontwerpen, in aanwezigheid van de makers en hun klasgenoten. De winnende ontwerpen zullen enkele maanden te zien zijn op de achterzijde van de bussen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.