Signnieuws

Speciaal voor de ‘meesterknechten’ van Tour de Tietema produceerde M2 Printing het grootste ‘schilderij’ ter wereld. Het kunstwerk was zondag 28 juni te zien tijdens de tweede etappe van de Tour de France.

Met dit kunstcanvas wist Tour de Tietema een wereldrecord te vestigen.

Nederlandse YouTubers ‘Tour de Tietema’ vonden een unieke manier om hun favoriete renner aan te moedigen in de Tour de France. Met de hulp van Swapfiets, de Amsterdamse fietsabonnementenservice, en TDE heeft de driekoppige Tietema-crew ’s werelds grootste kunstcanvas gemaakt als eerbetoon aan de Belgische renner Wout van Aert, die Team Jumbo-Visma vertegenwoordigt in het spektakel van 2021. Het canvas is door M2 Printing voorzien van print en door het team van Tour de Tietema met de hand beschilderd.

Record

Het doek met wielrenner Wout van Aert, heeft een afmeting van ruim 1600 vierkante meter en is ingekaderd met 500 pallets, waarop het doek is vastgemaakt. Dit grote doek overtreft het vorige record (1.595 m2) dat in 2020 door de Britse kunstenaar Sacha Jafri in Dubai werd gevestigd. Het doek werd 40 kilometer voor de finish ontvouwen op een veld in Gausson.

Het canvas is omlijst door 500 pallets.

Uitdagingen

Bas Tietema, oprichter van Tour de Tietema, legt uit: “Onze reis begon met uitdagingen tijdens de Tour de France 2019. Vorig jaar hadden we veel succes met het maken van een lied voor Wout van Aert. Bij het brainstormen voor dit jaar kwamen we op het idee om een ​​wereldrecord te breken om hem aan te moedigen. Door bestaande wereldrecords te doorzoeken, kwamen we uiteindelijk op het idee om ’s werelds grootste kunstcanvas te maken.”

Pvc-vrij

Het ambitieuze project nam drie dagen in beslag en werd mogelijk gemaakt door Swapfiets, die voor menskracht en materiaal zorgde. Swapfiets, bekend om hun missie om steden leefbaarder, schoner en groener te maken, gaat het doek, geprint met milieuvriendelijke 3M-inkten en handmatig voorzien van eco-vriendelijke verf op pvc-vrij en recyclebaar materiaal, een tweede leven geven. Het doek is weggebracht naar een recyclingbedrijf dat er tassen van gaat maken.

Tour de Tietema

De Youtubers van Tour de Tietema zetten met originele videocontent de wielerwereld op z’n kop. Van een wheelie-contest in de Tour de France tot trainen met profs voor de Ronde van Vlaanderen. En nu dus de wereldrecordpoging voor het grootste kunstwerk ooit. Bekijk hieronder de aflevering van Tour de Tietema over de recordpoging, waarin ook een bezoek wordt gebracht aan M2 Printing.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.