Signnieuws

Bezoekers van de Fespa Global Print Expo 2022 in Berlijn kunnen eind mei kennismaken met twee nieuwe concepten: de Sustainability Spotlight en het Associations Pavilion.

Tijdens de Fespa Global Print Expo in Berlijn zullen, naast nieuws van standhouders, diverse features aanwezig zijn, waaronder Printeriors, Sustainability Spotlight, Associations Pavilion en World Wrap Masters.

‘Print in Motion’ is het thema voor de Fespa Global Print Expo die van 31 mei tot en met 3 juni 2022 in Messe Berlin in Duitsland wordt gehouden. Het symboliseert de mondiale printgemeenschap die weer in beweging komt. Met acht hallen en meer dan 325 standhouders twee keer zo groot als de Fespa-beurs vorig jaar in Amsterdam, al zal het aantal standhouders uit China wederom zeer beperkt zijn. Gelijktijdig en als onderdeel van de Fespa-beurs vindt in één hal (5.2) de European Sign Expo plaats.

Duurzaamheid in schijnwerpers

Om sign- en printbedrijven in staat te stellen duurzamere en milieubewustere keuzes te maken, introduceert Fespa de Sustainability Spotlight. Gelegen in hal 25, stand C50, kunnen bezoekers presentaties van verschillende experts uit de industrie volgen. Nuttige informatie en uitvoerbare adviezen worden gecombineerd met ‘best practices’ op het gebied van milieu. Grafische producenten en textieldrukkers kunnen hier ook een breed scala aan materiaalmonsters bekijken en leren hoe ze innovatieve, maar duurzame eindproducten kunnen produceren. Hoofdsponsor van de Sustainability Spotlight is HP en de stand, recyclebaar en herbruikbaar, wordt onder andere gemaakt met producten van Reboard Technology.

Tijdens het evenement zullen experts informatieve lezingen houden over onderwerpen als: Duurzame materialen voor grafische en textieltoepassingen; Hoe kun je je energieverbruik verminderen?; CO2-voetafdruk en benchmarking; Hoe kun de keten meer transparant maken?; Hoe kunnen printprofessionals greenwashing voorkomen?

Verenigingenpaviljoen

Fespa in Berlijn kent ook de lancering van het Associations Pavilion, waar het talent afkomstig uit de internationale Fespa-gemeenschap wordt ‘gevierd’. Het paviljoen geeft leden van Fespa’s wereldwijde netwerk van verenigingen de mogelijkheid voorbeelden van zeefdruk- en digitaal geprint werk te tonen. Dit ook ter compensatie van de vertrouwde tentoonstelling met inzendingen voor de Fespa Awards, want die competitie zal pas in 2023 weer breed worden geëtaleerd.

Printeriors.

Wie via de de zuidelijke ingang Messe Berlin betreedt, zal worden geïnspireerd door diverse applicaties afkomstig van Fespa-leden uit zestien verschillende landen, waaronder Japan, Thailand, Mexico en Zuid-Afrika.

Printeriors ode aan natuur

Een andere mogelijkheid om geïnspireerd te raken, is de terugkeer van Printeriors, zo langzamerhand een vaste waarde op de Fespa Global Print Expo. Merkeigenaren, ontwerpers en architecten worden hier in contact gebracht met printbedrijven en fabrikanten terwijl ze de nieuwste trends op het gebied van decor en design verkennen. Ook dit is te vinden bij de zuidelijke ingang van de Messe. Fespa werkt opnieuw samen met illustrator Jasper Goodall (bijgestaan door textielambassadeur Debbie McKeegan), wiens illustraties tot leven zullen komen op textiel, wandbekleding, meubels, vloeren, in beeldende kunst, verlichting en accessoires.

World Wrap Masters

Wederom World Wrap Masters competitie gedurende alle beursdagen in Berlijn.

De populaire World Wrap Masters competitie is dit jaar ook terug, in samenwerking met 3M als vinylpartner en HP als printpartner. Net als in voorgaande jaren moeten deelnemers auto’s en verrassingsobjecten wrappen. Ze worden beoordeeld door een panel van eerdere Wrap Masters-winnaars en -experts.

Maar liefst 36 Europese warppers zullen op de eerste twee dagen van de beurs deelnemen aan de regionale competitie. In de finale op de laatste dagen van het evenement nemen twaalf halve finalisten het tegen elkaar op in de strijd om de titel Wrap Master 2022.

Dertig euro korting
Voor meer informatie over het speciale programma, klik hier.
Registratie voor Fespa Global Print & European Sign Expo kan via deze link.
Gebruik als lezer van Sign+ Magazine / Sign.NL de code ESEH207 en krijg 30 euro korting op de toegangsprijs!

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.