Signnieuws

Spandex Benelux en swissQprint beëindigingen per 1 oktober 2021 hun samenwerking. swissQprint gaat zelf investeren in een nieuwe vestiging in de Benelux van waaruit de verkoop, de service en de ondersteuning zal plaatsvinden.

In 2015 sloot Spandex Benelux een overeenkomst met swissQprint om hun assortiment UV-vlakbedprintsystemen te distribueren en te ondersteunen. In een persbericht melden beide partijen dat aan deze samenwerking per 1 oktober ‘in goed overleg’ een einde komt. Dit heeft te maken met het feit dat swissQprint ook duidelijke kansen voor haar printsystemen ziet buiten de signbranche.

Andere markten

Hoewel Spandex wordt erkend als prominente leverancier in sign- en graphicsmarkt werd in de loop van de tijd duidelijk dat er meer expertise nodig is om swissQprint naar andere marktsegmenten te brengen. Hierbij moet worden gedacht aan bijvoorbeeld de verpakkingsmarkt en specialistische- en industriële printmarkten.

Als gevolg van deze verandering in focus bij swissQprint komt er een nieuwe structuur. Er komt één leverancier voor het verkopen van apparatuur, de ondersteuning en het leveren van verbruiksartikelen: swissQprint. Een model met dochterbedrijven dat de printerfabrikant, met de hoofdzetel in het Zwitserse Kriessern, ook al hanteert in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan, Duitsland en Spanje. 

Focus op de Benelux

Jacques Orobitg, Key Account Manager bij swissQprint, die zijn waardering uitspreekt voor de langdurige samenwerking met Spandex Benelux: “We gaan nu de focus leggen op de Benelux en het verder uitbreiden van onze ondersteuning.”

V.l.nr.: Wim Vandendriessche, algemeen directeur van swissQprint Benelux, en zijn collega’s hebben uitgebreide ervaring met swissQprint uit eerdere activiteiten: Yves Quintens als vertegenwoordiger, Filip Jonckers als applicatiespecialist en Nadine van Dycke als office manager.

Er wordt een swissQprint-vestiging geopend in het Belgische Sint-Denijs-Westrem. Hier zullen zowel kantoren, een showroom als een volledige service-afdeling worden gehuisvest. De leiding van deze swissQprint-dochter komt in handen van Wim Vandendriessche, tot voor kort eigenaar van 3LogiQ. Hij is geen onbekende van swissQprint, want tot 2017 was hij onder andere bij Spandex Benelux verantwoordelijk voor de verkoop van deze printers van Zwitserse makelij.

“Het zijn van de exclusieve distributeur van zo’n innovatief productassortiment heeft Spandex geholpen om nieuwe markten te betreden”, aldus Daniel van Hasselt, Country Manager Nederland van Spandex Benelux. “Echter aan alle goede dingen komt een eind.” Hij wenst swissQprint een doorgaand succes.

swissQprint is ook aanwezig op de Fespa Global Print Expo in Amsterdam, Hal 1 – stand G30

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.