Signnieuws

Op een zonovergoten 9 september togen bijna 80 signmakers en leveranciers naar Ameland voor een sportieve Si’bon netwerkdag op het wad. Golfsurfen, fietsen, kajakken, boogschieten, kiten en wadlopen stonden garant voor een natte en geslaagde dag.

Droog oefenen met de kajak tijdens de sportieve Si’bondag op Ameland.

Hij heeft gezien dat de groep voor hem tot aan de dijbenen door het water heeft moeten waden om bij de trap van de Robbenboot te geraken. Spijkerbroeken en leggings komen doorweekt aan boord. Hij talmt. Denkt na. Dat moet hij toch anders aanpakken. Dan maar de lange broek uit en in de onderbroek de laatste meters maken. Eerst de ene pijp uit. Vervolgens de ander. En dan… verliest hij zijn evenwicht. Hij valt met broek en al alsnog in de drek van het drooggevallen wad.

Waden door het water om aan boord te komen na het wadlopen.

Likje verf

De wandeling over het wad naar de Robbenboot is de laatste activiteit van het Sign buitenevent van Si’bon op 9 september 2021. Die, vooral sportieve, dag begint rond het middaguur bij het veer in Holwerd. Daar verzamelen bijna tachtig signmakers en leveranciers zich op de Robbenboot (“Nou, deze kan wel een likje verf gebruiken”, is een veelgehoorde eerste reactie.)

“De boot kan wel een likje verf gebruiken”, was een veelgehoorde opmerking.

Doorweekt

We zetten koers richting het zonovergoten Ameland, waar een heerlijk sportief, maar nat programma volgt. Natuurlijk, van boogschieten raak je niet doorweekt, maar van het steeds opnieuw richten en op spanning houden van de boog ga je wel degelijk zweten als onderwijl de zon volop op het hoofd schijnt. “Welke bogen kennen we in Nederland?”, is de serieuze vraag van de ervaren boogschutter die uitlegt hoe een en ander werkt. “Regenboog”, zegt een van de deelnemers. “Spanningsboog”, reageert een ander. De toon van de middag is gezet.

De bogen zijn strak gespannen.

Even verderop is een andere groep aan het strandkiten. Op de grond liggen verschillende kites (vliegers). Deze in de lucht brengen én houden is met de geringe wind deze dag nogal een lastige opgave. Toch slaagt een enkeling daar wel in.

De kite in de lucht houden is een sportieve uitdaging.

De ideale ride

In de branding, juist op de plek waar de golven breken, proberen zo’n vijftien fanatiekelingen hun kajak dusdanig te manoeuvreren dat ze op de golf meesurfen naar het strand. Een machtig gezicht. En vermakelijk ook, want zo nu en dan maakt iemand slagzij. Honderd meter verderop proberen de golfsurfers hun ideale ‘ride’ te vinden. De inspanning en vooral de lol is er niet minder.

Als het eind van de middag nadert, volgt een fietstocht richting de plek waar het wadloopavontuur begint. Iedereen hoopt dat het alleen bij vieze schoenen blijft. Tot we in de verte de Robbenboot zien liggen, met zijn trap uitgeslagen in het water. Moet ik hier echt doorheen? Kan de boot niet dichterbij komen? Ach, wat maakt het uit? Gaan met die banaan. Dan maar allemaal nat aan boord. De één net wat natter dan de ander.

Hieronder de fotogalerij voor een impressie van de dag. En hier zie je het videoverslag van het SI’BON Buitenevent 2021 op Ameland.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.