Signnieuws

Op 7 oktober organiseert brancheorganisatie Uneto-VNI een inspirerende themamiddag over energiebesparing en duurzaamheid. Met deze themadag, bedoeld voor leden, externe relaties en partners in de bouwkolom, speelt de vereniging in op de groeiende belangstelling voor duurzaamheid in alle marktsectoren.

Keynote speakers op deze dag zijn onder andere Uneto-VNI-voorzitter Marcel Engels, voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW en duurzaam ondernemer Ruud Koornstra die hun inspirerende visie op het thema zullen geven. De themadag wordt georganiseerd in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam en staat onder leiding van dagvoorzitter Paul Rosenmöller.

Vermarkten
Voorzitter Marcel Engels: Onze brancheorganisatie ontwikkelt al jaren activiteiten om de gebouwde omgeving energiezuiniger te maken. Wij vonden het nu tijd om onze leden en externe partijen een compleet beeld te geven van de mogelijkheden. Daarbij ligt de nadruk niet op de techniek, maar op de manier om energiebesparing en duurzaamheid te vermarkten."

Kennisoverdracht
Kennisoverdracht staat centraal tijdens de themamiddag. In een aantal parallelsessies krijgen ondernemers aan de hand van praktijkvoorbeelden te zien wat er mogelijk is om klanten te voorzien van energiebesparingsadvies en duurzame oplossingen.

De parallelsessies zijn ingedeeld naar de volgende deelgebieden; consumenten/bestaande woningbouw, woningnieuwbouw en grootschalige renovatie, utiliteit en infratechniek, industrie, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en ondernemerspraktijk.

Onderwerpen
Actuele onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn onder andere ‘Meer Met Minder', openbare LED-verlichting, energieleverende woningen, revitalisering van bedrijventerreinen, financiering van duurzame projecten en duurzaam inkopen. Een belangrijk thema is bovendien de integrale aanpak bij energiebesparing, toegelicht door TNO.

Kennisplein
Centraal punt tijdens de themamiddag is een informatief kennisplein, waar fabrikanten en kennisleveranciers hun kennis delen met de deelnemers. Deelnamekosten bedragen slechts € 50,- voor leden van Uneto-VNI. Zij kunnen per bedrijf gratis één eigen relatie uitnodigen..

Informatie
Alle informatie over de themadag is beschikbaar op www.info-themadag.nl. Geïnteresseerden kunnen zich via deze site aanmelden.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.