Signnieuws

Texo Trade Services (TTS) helpt haar klanten om maatschappelijk verantwoord- en milieubewust te ondernemen. Hiervoor zet TTS een Textiel Recycling Service op en introduceert zij een ‘groene’ textiellijn.

Met de Textile Recycling Service krijgen klanten van TTS in de soft signage de kans om hun eigen klanten volledig circulaire signing aan te bieden. Met de ‘groene’ textiellijn, gemaakt van gerecyclede PET-garen, kunnen ondernemers voldoen aan de vraag uit de markt naar meer duurzame printproducten, aldus de leverancier in Moordrecht.

Voorop lopen

Met deze twee activiteiten zet TTS een nieuwe stap in haar wens om voorop te lopen als het gaat om maatschappelijk verantwoord- en milieubewust ondernemen). Eerder investeerde TTS al in een energieneutraal bedrijfspand, recyclet zij alle eigen afvalstromen en minimaliseerde zij de productverpakkingen. Met de nieuwe recyclingservice en textiellijn richt TTS zich ook op haar klanten. “Wij helpen hen om zo duurzaam mogelijk te ondernemen en bieden de mogelijkheid om hun eigen klanten volledig circulaire signing aan te bieden”, aldus TTS.

In de podcast SignTalk vertelt directeur Floris Jan van den Heuvel meer over deze initiatieven:

TTS Recycling Service

Met de TTS Textiel Recycling Service faciliteert TTS de logistiek en biedt zij haar klanten in de soft signage in de Benelux (en later ook in Noord-Frankrijk) de mogelijkheid om het gebruikte sublimatiegeprint textiel op te halen en te recyclen. Denk hierbij aan gebruikte vlaggen, peesdoeken, banners en restrollen textiel die kortstondig worden ingezet op bijvoorbeeld een festival of beurs.

Extra ritten – en dus brandstof – zijn hiervoor niet nodig, want TTS neemt bij levering met eigen transport het aangeboden textiel mee terug. Dit slaat zij op en biedt zij als één grote partij voor recycling aan bij een recyclingbedrijf dat gespecialiseerd is in de duurzame verwerking van textiel. De stoffen kunnen vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld zitzakvulling.

TTS GREEN Textiles

Het gehele assortiment textiel van TTS is 100 procent pvc-vrij. Dit betekent al een enorme afvalreductie, want producten van polyester zijn vaak de helft lichter dan vergelijkbare van pvc. Daarnaast kan polyester worden gerecycled. Dit gebeurt nog niet altijd, terwijl de vraag naar duurzame printproducten wél toeneemt.

TTS brengt verandering met haar GREEN textiellijn: zij biedt van elk textiel – geschikt voor sublimatie of UV-inkten – voortaan een gerecycled alternatief. Dit textiel is gemaakt van 100 procent gerecycled polyester. Het garen dat TTS hiervoor gebruikt, is duurzaam geproduceerd uit gerecyclede PET-flessen, maar tast de eigenschappen van textiel niet aan.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.