Signnieuws

TTS presenteert op de Fespa-beurs in München een unieke Recycling Service voor al haar klanten. Met een volledig groene stand wil de leverancier uit Moordrecht laten zien dat het voorop loopt als het gaat om recycling van textiel.

Dat TTS toonaangevend is in de wereld van sublimatiepapier, transferpapier en bedrukbaar textiel is al langer bekend. Maar recycling heeft ook de volle aandacht. Nadat TTS een pilot hield onder een paar klanten – en deze succesvol bleek – is de tijd nu rijp voor een volgende, grote stap: de Recycling Service voor al haar klanten beschikbaar maken. Vandaar de opvallende groene stand op Fespa.

Meubelvulling

Met de TTS Textiel Recycling Service faciliteert TTS op logistiek gebied. Zij biedt haar klanten in de soft signage de mogelijkheid om het gebruikte, en middels sublimatie geprinte, textiel op te halen en te recyclen. Denk hierbij aan gebruikte vlaggen, peesdoeken, banners en restrollen textiel die kortstondig worden ingezet op bijvoorbeeld een beurs of festival. Het doek wordt na afloop ingezameld en in grote bigbags gaat het textiel als één grote partij voor recycling naar Frankenhuis BV. Dit is een specialist in de duurzame verwerking van textiel, die er vervolgens snippers van maakt. Deze snippers gaan naar de meubelindustrie om te dienen als meubelvulling. Een bedrijf dat dankbaar gebruikmaakt van deze vulling is bijvoorbeeld Poufs & Pillows. Die vult er prachtige handgemaakte poefs mee.

Door deze service aan haar klanten aan te bieden, geeft TTS het textiel dat normaal slechts enkele dagen meegaat, een lang tweede leven. Als vulling voor boksballen, zitzakken en andere meubels krijgt het doek een nieuwe bestemming. De vraag naar vulling in de meubelindustrie is veel groter dan het (gerecyclede) aanbod, aldus TTS, dat op deze manier hergebruik actief stimuleert.

Duurzaamheid

“Wij willen graag onze bijdrage leveren aan een beter milieu. Dat vinden wij als bedrijf heel belangrijk”, legt TTS-directeur Floris-Jan van den Heuvel uit. “Het is gewoon doodzonde als ons textiel na kort gebruik wordt weggegooid, terwijl er nog mooie dingen mee gedaan kunnen worden. Op dit moment is hergebruik het hoogst haalbare en dat is al heel mooi. Maar wanneer circulariteit in onze branche bestaat, zijn wij de eersten om dat aan te bieden.”

Groene textiellijn

Toen TTS vier jaar geleden naar een nieuw energieneutraal pand verhuisde, werd het dak vol gelegd met zonnepanelen.

TTS heeft duurzaamheid altijd al hoog in het vaandel staan. Toen het bedrijf vier jaar geleden naar een nieuw energieneutraal pand verhuisde, werd het dak vol gelegd met zonnepanelen. Bovendien heeft TTS een groot assortiment groene producten. Is al haar textiel pvc-vrij en introduceerde zij eerder al haar GREEN textiellijn waarmee zij van elk textiel een gerecyclede variant aanbiedt. De groene kleur van de Fespa-stand onderstreept dat. “Het is misschien wel erg gewaagd om ons zo groen te presenteren”, erkent Van den Heuvel, “maar over een paar jaar is textielrecycling vast heel normaal in onze branche. Voor het zover is, kunnen onze klanten daar al voor kiezen.”

TTS is op Fespa in haar groene stand te vinden in hal B1 – stand C51.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.