Signnieuws

De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) publiceert de tweede editie van Dd, Dutch designers Yearbook. Een jaar Dutch design in één boek: van prijswinnend design tot beeldbepalende designers. Ontdek de inventiviteit van designers in een tumultueus jaar opnieuw bepaald door corona, en de waarde van vakoverstijgend design voor de uitdagingen van morgen.

Dutch design yearbook

Inkijk in werk designers

Dd Yearbook ‘Horizons’ beschrijft het designjaar 2021 en kijkt vooruit. “Het boek geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken”, melden de samenstellers. Er is aandacht voor essays van Jeroen van Erp en Praveen Sewgobind, verrassend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnende designcases, het ontwikkelingstraject Driving Dutch Design, en interviews met onder andere Kossmanndejong (World Expo Dubai 2021), duurzaamheidspioniers Babette en Rick Porcelijn, gamechanging fashionlabel BYBORRE, Ludwig Volbeda (Gouden Penseel 2021) en activistisch ontwerper Ruben Pater.

Feestelijke lancering

Dit boek is een initiatief en productie van de BNO, en wordt uitgegeven in samenwerking met nai010 uitgevers. Dutch designers Yearbook wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Het boek is vanaf 11 december verkrijgbaar en wordt feestelijk gelanceerd tijdens het event Design Digger Live in Pakhuis de Zwijger op 25 januari 2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.