Signnieuws

Vila Etiketten in Breda verbreedde begin mei het portfolio met de lancering van Vila Display. Deze dochteronderneming, een voortzetting van het overgenomen bedrijf Vision One, verovert met een digitale Xeikon pers de groeiende markt van displays en verpakkingen in kleine oplages.

"Dat digitaal drukken de toekomst heeft, weten we bij Vila Etiketten al heel lang", legt Robbert Vugts uit. Hij is, samen met Ton Reichardt, sinds 2000 eigenaar van Vila Etiketten. Begin mei werd besloten om het naastgelegen bedrijf Vision One over te nemen en voort te zetten onder de naam Vila Display. Deze dochteronderneming heeft de opgaande lijn weer te pakken.

POS-materiaal
Vila Display richt zich met haar Xeikon pers specifiek op de productie van promotioneel drukwerk, zoals displays en verpakkingen. "Vila Etiketten beschikt over een zeer breed klantenpakket. Die klanten kunnen we nu allemaal, via hetzelfde concept van kleine oplages en snelle levertijden, ook promotioneel drukwerk gaan aanbieden. Dat kan gaan om een oplage van bijvoorbeeld vijftig displays – dat zou bij een conventionele drukker onbetaalbaar zijn – maar we kunnen ook een kwalitatief zeer hoogwaardige proefexemplaar van zo'n display of van een nieuwe verpakking produceren."

Laminaat
De digitale Xeikon pers is dankzij zijn unieke eigenschappen bij uitstek geschikt voor deze producties, legt Vugts uit: "Allereerst natuurlijk de riante breedte van 500 mm. En doordat er ‘oneindig' van de rol wordt gedrukt kun je snel en eenvoudig grote formaten bedrukken. Bovendien is de machine in nauwe samenwerking met Xeikon voorzien van een UCoat-installatie waardoor we direct na het drukken een prachtig laminaat, naar wens in hoogglans of juist mat, kunnen aanbrengen. Dat beschermt niet alleen het drukwerk optimaal, maar zorgt er ook voor dat het drukwerk niet breekt op de vouwen."

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.