Signnieuws

Twee voetbaliconen keken in november vanaf het bekende kantoorgebouw uit over de havenstad; Lieke Martens en Virgil van Dijk. Cubord Signmakers uit Rotterdam stond garant voor de realisatie.

De gevelbestickering op de Delftse Poort had een oppervlak van ruim 2.200 vierkante meter en was in contour gesneden.

“Kun jij je Edgar Davids op het gebouw van Nationale Nederlanden in 2000 nog herinneren? Met die vraag werden wij begin september gebeld door de KNVB. Gevolgd door de vraag of wij iets soortgelijks konden realiseren”, vertelt John Zijtregtop, directeur van Cubord Signmakers uit Rotterdam. De uitdaging was het creëren van een gevelsticker met dezelfde impact, maar minder vierkante meters, waarmee de KNVB kledingmerk Nike bedankte voor 25 jaar sponsorschap.

Droomopdracht

Het Rotterdamse signbedrijf twijfelde geen moment. Zijtregtop: “Dit was een opdracht waar je als signmaker alleen maar van kunt dromen. Een hommage aan een van de bekendste reclame-uitingen in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal, voor een aansprekende opdrachtgever. En dat ook nog eens in onze eigen stad aan een van de meest iconische gebouwen van de Rotterdamse skyline. Hoe gaaf is dat!”

Ontwerpbureau ODB maakte het ontwerp. “Het conceptontwerp is met onze expertise nog een beetje aangepast, waarbij wij vooral keken naar wat productietechnisch handig was”, vertelt projectverantwoordelijke Xander de Ligt.

Verschillende uitdagingen kwamen bij dit project op het pad van Cubord Signmakers. Welke en hoe ze hiermee omgingen, is te lezen in dit uitgebreide artikel, dat ook verscheen in Sign+ Magazine nummer 1 – 2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.