Signnieuws

Nour Kasem (21) gaat elke dag met veel plezier naar haar stageplek: signbedrijf Guthschmidt in Den Haag. De in Syrië geboren Palestijnse geniet met volle teugen van de werkervaring die ze opdoet in het familiebedrijf. “Ik leer hier veel en word goed begeleid. Het voelt als een thuis”, vertelt Nour met een glimlach.

Nour ging tijdens een eerdere stage, bij MioX Reclame, 44 meter de hoogte in.

Nour Kasem moet lachen wanneer ze eraan wordt herinnerd dat signdocent Manfred Koeleman aan het ROC Amsterdam Noord haar zijn beste signstudente ooit noemt. “Dat zegt hij wel vaker en het is een mooi compliment”, erkent ze. Zij waardeert de hulp die ze krijgt van haar docenten.

Geduldig

Dezelfde steun voelt Nour ook tijdens de drie stages die ze tot nu toe heeft gelopen. Zowel bij MioX Reclame in Oegstgeest als twee keer bij Guthschmidt in Den Haag wordt ze niet alleen met aandacht begeleid, maar krijgt ze tevens alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. “Bij MioX waren ze heel geduldig”, blikt ze terug op die stageplek. “Ze deden daar steeds alles een keer voor, bijvoorbeeld hoe ik de machines moest bedienen, en lieten het mij daarna zelf oefenen tot ik het kon. Neem het beletteren van auto’s: ik leerde hoe het beter kan. Marieke, mijn stagebegeleidster bij Guthschmidt, is echt geweldig. Zij is zo geduldig als ik vanwege de taal niet helemaal snap wat ze bedoelt.”

Lees hier het volledige artikel (dat ook in Sign+ Magazine nr. 1-2022 staat):
‘Het thuisgevoel van Nour Kasem’

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.