Signnieuws

Wouter Knol van WTR Reclame is de winnaar van de tweede editie van de World Wrap Masters Netherlands. Martijn Langereis (Omnimark) behaalde de tweede plaats en Patrick Vermeulen (Dutch Dutch Customs), die vorig jaar winnaar was van de eerste Nederlandse editie, eindigde dit jaar als derde. De vierde finalist, die net buiten de prijzen viel, was Michael Jansen (Greazy Customs).

De vier finalisten op het podium, met winnaar Wouter Knol als tweede van links.

Woensdag 15 maart  werd de tweede editie van de World Wrap Masters Netherlands georganiseerd door Fespa Nederland Association tijdens de Sign & Print Expo in Gorinchem. Omnimark-directeur Hwie-Bing Kwee vervulde de rol van ‘speaker’ en betrok gedurende de hele dag het publiek op de beursvloer bij deze wrapcompetitie; hij deelde daarbij talloze weetjes en trucs. Er was veel belangstelling van voorbijgangers voor deze competitie. Ook van collega-carwrappers, aldus Fespa-directeur Eduard Hoogendijk, die volgend jaar dan ook nog meer aanmeldingen verwacht dan deze editie. Hij kijkt zeer tevreden terug. “We hebben laten zien dat de montage van folie een heel belangrijk onderdeel is van de print- en signindustrie.”

Hwie-Bing Kwee (Omnimark) vervulde de taak van ‘speaker’ met enthousiasme en deelde weetjes met het publiek.

Drie rondes

Vanaf 12 uur stonden twaalf carwrappers aan de start om aan de slag te gaan met het wrappen van (onderdelen van) vier Polestars. Naast de vier finalisten waren dat: Jaimy Dix, Erik Koldenhof, Iwan Schreurs, Julian Klappe, Christiaan Marree, Brent Beijaard, Tim Sijm en Danny Schaft. Na twee eliminatierondes bleven vier finalisten over die zich konden storten op het wrappen van voor- en achterzijde en een zijkant van de Polestar. Het was een lastige opgave om het door Marcel Vermeulen ontworpen design binnen de tijd goed gepositioneerd op de auto te krijgen. Het lukte dan ook niet iedereen om het helemaal binnen de tijd af te krijgen. Er werd gewerkt met IJ280 wrapfolie van 3M. Tot slot moesten de vier finalisten in een creatieve ronde nog een Arai-helm voorzien van een eigen ontwerp dat ze ter plekke moesten bedenken. Ze kregen daarvoor een half uur de tijd en vier kleuren 3M 1080-folie tot hun beschikking.  

In een creatieve ronde moesten de finalisten een helm voorzien van een eigen ontwerp dat ze ter plekke moesten bedenken. Ze kregen daarvoor een half uur de tijd en vier kleuren 3M 1080-folie tot hun beschikking.

Hoog niveau

Volgens juryvoorzitter Dennis de Haan (Appcademy) was het niveau dit jaar heel hoog en had de jury het niet makkelijk. Toch kwamen ze, na ruim vier uur effectieve plaktijd, tot een eensluidend oordeel en kwam de uit Zwaag afkomstige zzp’er Wouter Knol als winnaar uit de strijd. De Haan: “Het niveau was hoger dan vorig jaar. Dit betekende dat de punten wat dichter bij elkaar lagen. Het leidde wel tot een duidelijke winnaar.” De vakjury bestond naast De Haan uit Marcel Vermeulen (Carwraptemplates), Marcel Tang (Appcademy) en Sander van der Pol (Van der Pol Premium Signmakers).

De vier kritische juryleden letten op elk detail.

Europese editie

Knol mag namens Nederland deelnemen aan de World Wrap Masters Europe op 25 en 26 mei in München. Naast de titel en het eremetaal krijgt hij een geldbedrag van 750 euro. De nummer twee krijgt 500 euro en nummer drie ging met 250 euro naar huis.

De World Wrap Masters Netherlands werd georganiseerd door Fespa Nederland in samenwerking met Appcademy, Omnimark, de juryleden en de partners Vink VTS, 3M Nederland, Hertz Autoverhuur en Arai.

Hieronder een foto-impressie van de tweede editie van World Wrap Masters Netherlands.

Sign & Print Expo is donderdag 16 maart nog tot 17.00 uur te bezoeken.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.