Signnieuws

Durst heeft op het dak van het hoofdkantoor in Brixen een zonnepaneleninstallatie laten plaatsen met een capaciteit van 1.569 KWp / 1,57 MWp. Deze zal naar verwachting jaarlijks meer dan 1.700.000 KWh / 1.700 MWh aan energie opwekken.

Christoph Gamper (links), CEO van Durst Group: “We zijn er trots op dat we deze belangrijke stap hebben gezet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en een positieve impact op het milieu te hebben.”

CO2-voetafdruk verminderen

Dit initiatief maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid en de inzet om de CO2-voetafdruk te verkleinen. De installatie bestaat uit 3.410 modules, twee aparte installaties en 14 omvormers. De nieuwe zonnepaneleninstallatie, een van de grootste in Zuid-Tirol, meldt Durst, heeft een capaciteit van 1.569 KWp / 1,57 MWp.

Kernwaarde

“Na onze installatie van een zonnepanelenfabriek op onze productielocatie in Lienz/Oostenrijk in 2022, zijn we verheugd dat we nu een van de grootste zonnepanelenfabrieken in Zuid-Tirol hebben geïnstalleerd op ons hoofdkantoor in Brixen”, aldus Christoph Gamper, CEO van Durst Groep. “Onze toewijding aan duurzaamheid is een kernwaarde bij Durst. De nieuwe installatie is een bewijs van die toewijding. We zijn er trots op dat we deze belangrijke stap hebben gezet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en een positieve impact op het milieu te hebben.”

70 Procent voor eigen gebruik

De installatie zal 70 procent van de opgewekte energie produceren voor direct eigen verbruik, terwijl de resterende 30 procent beschikbaar zal zijn voor feed-in of toekomstige opslagoplossing. De gebruikte technologie omvat power optimizers van Solaredge die de prestaties van een reeks modules behouden, zelfs in aanwezigheid van gedeeltelijke schaduw of vervuiling.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.