Editorials

Er is een schreeuwend tekort aan goede vakmensen in de signbranche. We zien het dagelijks aan de stroom vacatures op Sign.NL. Een allround signmaker wordt het meest gezocht, maar er is ook vraag naar vormgevers, dtp’ers, foliemonteurs/carwrappers, lichtreclame-installateurs, productiemedewerkers, printeroperators, trafficmanagers en projectleiders.

Mede dankzij de inspanningen in het verleden van Si’bon en Savantis worden nu signopleidingen op drie niveau’s op vijftien verschillende mbo-scholen aangeboden. Het betreft Medewerker Sign (niveau 2), Allround Signmaker (niveau 3) en Signspecialist (niveau 4). Wie de instroom op deze opleidingen kent, weet dat we het daarmee niet gaan redden. En dat staat los van de soms kritische geluiden uit de praktijk over de vaardigheden waarmee deze jongeren de schoolbanken verlaten (zowel technisch, commercieel als sociaal).

Stageplekken

Maar signbedrijven hebben ook een eigen verantwoordelijkheid. Het begint met voldoende stageplekken aanbieden voor de Beroepsopleidende leerweg (BOL). Men kan ook personeel aan zich binden via de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). De leerling werkt vier dagen per week bij het leerbedrijf en gaat één dag per week naar school. Voordeel is dat de in het signbedrijf aanwezige kennis wordt overgedragen en de werknemer kan worden opgeleid binnen de eigen bedrijfscultuur.

Meester-gezel

Steeds vaker zien we echter dat er een soort van ‘bedrijfsscholen’ ontstaan. Jongeren of zij-instromers krijgen direct voor bepaalde tijd een baan aangeboden en worden, al dan niet met hulp van buitenaf, geheel binnen het eigen bedrijf opgeleid. Het doet sterk denken aan het oude meester-gezel-principe. De basis is: leren doe je door te doen en te kijken naar anderen. Voordeel is dat iemand dan helemaal kan worden gekneed in het gewenste profiel. Alleen is zo’n opleiding niet erkend.

Allemaal initiatieven om als bedrijf in deze overspannen arbeidsmarkt niet compleet afhankelijk te worden van de grillen van zzp’ers. Vast staat dat blijven investeren, op welke manier dan ook, in nieuw én bestaand personeel een voorwaarde is voor continuïteit.

Wouter Mooij,
hoofdredacteur Sign+ Magazine

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.