Partnernieuws

Het maximaliseren van de productiviteit in uw productiebedrijf, is iets dat elk bedrijf wilt. In de sterk concurrerende markt is het van belang om uzelf op alle fronten te optimaliseren om zo waarde te blijven creëren, maar dit is niet altijd even makkelijk. Het is een directe maar eerlijke vraag: Haalt u op dit moment het maximale uit uw planning om zo uw productiecapaciteit te optimaliseren?

Vaak lijkt het aanschaffen van nieuwe machines of vergroten van de werkuren de oplossing om de productiviteit te verhogen, maar vaak liggen er heel veel kansen door simpel te kijken naar de huidige effectiviteit van uw productieplanning.

De klanteisen in de branche worden steeds hoger

Snellere levertijden, last minute wijzigingen, maar geen hogere prijs. Er wordt nogal wat van u verwacht, dat kan nog wel eens een uitdaging zijn in uw complexe productieomgeving. Hierdoor zien steeds meer bedrijven de toegevoegde waarde om de productieplanning te optimaliseren en zijn daarom ook proactief op zoek naar oplossingen.

Efficiënt plannen en zo meer uit uw productie halen, hoe werkt dat precies?

De kans is groot dat u een ERP systeem heeft om data-overdracht tussen verschillende afdelingen te ondersteunen. Waar planning en inspelen op klantvragen eigenlijk het primaire proces is, wordt dit door ERP alleen secundair gefaciliteerd.

APS (Advanced Planning & Scheduling) van Blue Star Planning is een specialistische aanvullende software dat met geavanceerde intelligentie uw planning een primair proces maakt. Het helpt om meer uit uw machines te halen door de productievolgorde op machines en tussen afdelingen te optimaliseren, proactief te plannen en berekeningen te maken. Het resultaat is een hogere productiviteit binnen uw productie. Innovatieve systemen zoals APS die Artificial intelligence, Cloud power en algoritmes gebruiken, zijn tegenwoordig ook zeer gemakkelijk bereikbaar voor het MKB.

Lange implementaties, dat wil niemand toch?

Veel productiebedrijven hebben de ervaring dat het implementeren van een nieuw systeem een lang, kostbaar en moeizaam traject is. Dit is uiteraard niet wenselijk APS wordt ook wel eens een ‘add-on’ genoemd; het is dus geen vervanging van uw huidige systemen maar een toevoeging. Dit betekent dat als uw bedrijf al een ERP systeem (of andere systemen) heeft, APS hier gemakkelijk kan worden geïntrigeerd. Het implementatie risico is daardoor zeer laag en snel. Door middel van een unieke simulatie kan er zonder daadwerkelijke implementatie al inzichtelijk gemaakt worden hoe het APS-systeem een optimale planning voorstelt.

COVID-19, dé tijd om te investeren

Vanuit onderzoek van het CBS blijkt dat het gebrek aan investeringen ‘een bedreiging voor de Nederlandse economie’ is, Bedrijven kunnen hun productiviteit alleen maar verhogen als ze blijven investeren, en een hogere productiviteit is nodig voor economische groei. Ruim een op de vijf bedrijven verwacht volgend jaar minder te gaan investeren vanwege de coronacrisis. Echter zijn er in het midden- en kleinbedrijf juist meer investeringen nodig, bijvoorbeeld in nieuwe software, vaardigheden van personeel of machinerie. Maar dat gebeurde eigenlijk ook voor corona al te weinig, stelt het Comité in haar rapport.

MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof wijst erop dat investeringen ervoor zorgen dat het mkb een grote productiviteitsslag kan maken. Onderzoek en innovatie zijn cruciaal voor duurzaam economisch herstel na corona, en dragen bij aan het creëren van een wendbare en weerbare Nederlandse kennissamenleving.

Benieuwd hoeveel productiviteitswinst u kunt behalen? Klik dan hier:

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.