Signnieuws

Dimix heeft een nieuwe businessunit opgericht: 3Dmix. De focus ligt niet alleen op 3D-printen, maar ook op het faciliteren van robotiseringsoplossingen rond printers en afwerkingsapparatuur.

Lars Vreeke (links) en Bart Greebe bij een ‘ijsje’ waarvan de vorm is geprint door de Mimaki 3DGD-1800 in de achtergrond: “3Dmix biedt zowel grootformaat als fullcolour 3D-printoplossingen.”

De 3D-printoplossingen die Dimix naar de markt brengt, komen uit de koker van Mimaki. Ook Bart Greebe, per 1 mei aangetrokken als salesmanager voor 3Dmix, heeft een verleden bij Mimaki Europe. Samen met Lars Vreeke, eigenaar-directeur van Dimix, praat hij ons bij over deze nieuwe boreling in een uitgebreid artikel in Sign+ Magazine nr. 4-2021.

Markt ontdekken

“Dimix is al jaren een partner van Mimaki, dat sinds enkele jaren ook met 3D-printtechnologie aan de weg timmert”, legt Vreeke uit. “3D-printen is echter een heel andere discipline, een markt waar een andere ‘taal’ wordt gesproken. We moeten die markt leren kennen. Dat heeft tijd en aandacht nodig. Vandaar dat we een aparte, industriële businessunit hebben opgericht.”

Volgens Vreeke en Greebe staan we aan de vooravond van een verdere doorbraak van 3D-printen. Dat is de reden dat 3Dmix nú het levenslicht ziet. Ook speelt mee dat Mimaki in de loop van dit jaar met een nieuwe 3D-printer op de markt komt die aanzienlijk goedkoper is dan de bekende 3DUJ-553.

Instapmodel

Greebe: “Mimaki heeft met de 3DUJ-553 een product neergezet dat uniek is in de 3D-printmarkt. Qua kwaliteit in resolutie en kleurbereik is deze machine ongeëvenaard. De nieuwe Mimaki 3DUJ-2207 is een echt instapmodel. Inclusief schoonmaakinstallatie (water in combinatie met ultrasoon geluid, red.) om de toeslagstof weg te spoelen, vraagt dit een investering van rond de 50.000 euro. We verwachten dat voor veel bedrijven de drempel om te beginnen met fullcolour 3D-printen hiermee is geslecht.”

3Dmix gaat ook de grootformaat 3DGD-1800 3D-printer van Mimaki, een OEM-machine uit de stal van Massivit, naar de markt brengen.

Lees hier het complete interview over 3Dmix in Sign+ Magazine nr. 4-2021.

Robotisering

3Dmix kijkt verder dan 3D en wil inspelen op de ‘printfabriek’ van de toekomst. Greebe: “Dat is de reden dat we ook robotiseringsoplossingen in kaart brengen en in de toekomst gaan aanbieden. Met name rond printplatforms van Mimaki en Roland. Daarbij moet je met name denken aan automatische op- en afname bij direct op object printen (DTO) op zowel desktop als grote UV-vlakbedprinters.”

Podcast

Liever luisteren dan lezen? Hieronder heeft u direct toegang tot de podcast SignTalk waarin Lars Vreeke en Bart Greebe uitleggen wat hen drijft en waarom zij denken dat dit het juiste moment is om in te stappen in 3D-printen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.