Signnieuws

Abri uit het lood

De Abri op het Leidseplein is letterlijk kromgetrokken. Het frame lijkt ontzet en de bankjes zijn losgekomen van de grond. De suggestie wordt gewekt dat de zuiging van de voorbijschietende voetbalschoen van Lionel Messi teveel was voor de constructie.

Adidas wilde de kwaliteiten van haar nieuwe topschoen, de F50 adiZero voetbalschoen, duidelijk voor het voetlicht brengen. Zij vond exploitant JCDecaux bereid om hierbij te helpen. Door de Abri letterlijk krom te trekken en de banken in de halte te laten zweven, wordt de suggestie gewekt dat dit door de zuiging van de voorbijschietende F50 adiZero komt. De schoen staat metersgroot afgebeeld in de Abri, die volledig is bestickerd om de optische illusie goed over te laten komen.

Verbouwing
JCDecaux Innovate zorgde ervoor dat de Abri fors werd verbouwd. Zo werden de staanders, banken, het informatiebord en de centrale posterkast opnieuw (scheef) gemonteerd. De eerste bank en het dak werden verlengd en het extra deel werd omgebogen. De overige bankjes zijn in de Abri opgehangen. Hiervoor zijn nieuwe glasplaten geïnstalleerd.

Showcase
De centrale posterkast is ingericht als Showcase. Hierin worden drie echte exemplaren van de voetbalschoen tentoongesteld. Daarnaast staan de namen van de dragers van de F50 adiZero, die samen goed waren voor 41 doelpunten tijdens het WK in Zuid-Afrika.

Deze Spectacular is mogelijk gemaakt door adidas, reclamebureau TWBABEC, mediabureau Posterscope en JCDecaux Innovate. Hij is nog te zien tot en met 17 augustus.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.