Signnieuws

Artificial Intellegence (AI) maakt zijn entree in Photoshop van Adobe. Dankzij Generative Fill kun je als ontwerper door het geven van simpele opdrachten in een handomdraai een afbeelding aanpassen door achtergronden te veranderen en items toe te voegen. Je hoeft het alleen maar te vragen.

Selecteer de natuurlijke omgeving van hert, vraag aan Generative Fill om het bos te vervangen in een regenachtige steeg en hoppa, de achtergrond wordt aangepast.

Binnen enkele seconden

Het door Firefly aangedreven Generative Fill biedt gebruikers dus een nieuwe manier van werken doordat zij binnen enkele seconden afbeeldingen kunnen toevoegen, uitbreiden of verwijderen. Een voorbeeld: Heb je een afbeelding van een hert in bos, maar je wilt het dier in een andere omgeving plaatsen? Selecteer de natuurlijke omgeving van het hert, vraag aan Generative Fill om het bos te vervangen in een regenachtige steeg en de achtergrond wordt aangepast. Je kunt zelfs een deel van de stenen muur in die steeg selecteren en Generative Fill vragen daar een uithangbord van een café te plaatsen.

De nieuwe, door Firefly aangedreven Generative Fill, is volgens Adobe ’s werelds eerste assistent in creatieve en ontwerpworkflows. Deze bètaversie van Photoshop is de eerste Creative Cloud-applicatie van Adobe waarin Firefly is geïntegreerd. Dit is het begin van een groter initiatief van Adobe om workflows in Creative Cloud, Document Cloud, Experience Cloud en Adobe Express te transformeren. 

Dankzij Generative Fill kun je een weg voorzien van gele lijnen.

Adobe Firefly

Firefly, Adobe’s familie van creatieve generatieve AI-modellen, werd zes weken geleden gelanceerd met een initiële focus op het genereren van afbeeldingen en teksteffecten. Het werd volgens Adobe al snel één van de meest succesvolle bèta-lanceringen in de geschiedenis van het bedrijf, met bèta-gebruikers die meer dan 100 miljoen assets genereerden. Firefly is een AI-dienst die professionele content genereert en is ontworpen om direct in de workflows van creators te worden geïntegreerd.

Integratie

Het eerste model van Firefly is getraind op Adobe Stock beelden, content met een open licentie en andere content uit het publieke domein zonder auteursrechtelijke beperkingen. Volgens Adobe zal de integratie van Firefly in Experience Cloud-toepassingen zal marketingorganisaties in staat stellen Firefly te gebruiken om de productie van hun content supply chain te versnellen. “Door Firefly rechtstreeks in workflows te integreren als creatieve assistent, versnelt Adobe ideevorming, onderzoek en productie voor al onze klanten”, zegt Ashley Still, senior vice president Digital Media bij Adobe. “Generative Fill combineert de snelheid en het gemak van generatieve AI met de kracht en precisie van Photoshop, waardoor klanten hun visies en fantasieën tot leven kunnen brengen.” 

Bekijk de video hieronder waarin Adobe laat zien wat er mogelijk is.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.