Signnieuws

Iwaarden heeft in München twee Fespa Awards in de wacht gesleept met het project REVU. Er waren ook prijzen voor de Belgische inzendingen van X-treme Creations en Backstage Service Design & Print.

Bezoekers aan Fespa Global Print Expo kunnen in het atrium de shortlist van de inzendingen van de Fespa Awards 2023 bekijken. 

Fespa maakte woensdag tijdens een speciale VIP-ceremonie in München op de Fespa Global Print Expo de winnaars bekend van de Fespa Awards 2023. Over alle categorieën ontving de organisatie 210 inzendingen van printserviceproviders (PSP’s) en signmakers. In het atrium van de Fespa Global Print Expo konden bezoekers een shortlist van deze inzendingen bekijken. 

Het winnende kunstproject REVU, gerealiseerd door Iwaarden uit Barneveld.
Gert Beitler van Iwaarden (midden) neemt de twee prijzen in ontvangst van Fespa-president Christophe Aussenac (rechts) en Graeme Richardson-Locke (Head of Associations). Foto: Iwaarden

Iwaarden weer publieksfavoriet

Onder de inzendingen waren ook meerdere projecten afkomstig van bedrijven uit Nederland en België. Zo had Iwaarden uit Barneveld het kunstproject ‘REVU’ van André Pielage ingestuurd, waarmee het in 2022 ook al twee Sign+ Awards won (in de categorie Interior & Architectural Signage en de Publieksprijs). Ook nu was REVU van Iwaarden de publieksfavoriet en won het de Fespa People’s Choice Award. Tevens wist het met dit project een tweede prijs (zilver) te bemachtigen in de categorie ‘Non Printed Signage’.

Goud was er voor het Belgische bedrijf X-Treme Creations in de categorie ‘Printeriors’ en Backstage Service Design & Print was in haar categorie ‘runner up’.

Hieronder de Gold Winners per categorie:

CategoryCompanyCountry
Display and Packaging on Paper & BoardImageco LtdUnited Kingdom
K0l0rcraftUnited Kingdom
Packaging on Paper & BoardAtelier für Siebdruck – Lorenz BoegliSwitzerland
PostersSérigraphie CARPENTIERFrance
Serigraphies and Fine ArtGraffiti Siebdruck GmbHGermany
Sincerely ScreenThailand
Decals and Printed labelsCGI Creative Graphics InternationalSouth Africa
WrappingThe Look CompanyQatar
Special effect on t-shirts, garments, and other textilesBlaxroxx company limitedThailand
Monster PressUnited Kingdom
Creative special effect – Paper, board, and plasticsAtelier fuer Siebdruck – Lorenz BoegliSwitzerland
Printed garmentsiMaikaRussian Federation
Roll-to-roll printed textilesThe Look CompanyQatar
Non-Printed SignageStylographicsUnited Kingdom
PrinteriorsX-TremeBelgium
All About GraphicsAustralia

Overige Awards

De Innovation Award werd uitgereikt aan Atelier fuer Siebdruck – Lorenz Boegli in Zwitserland, voor zijn deelname aan de categorie Functional Printing met de titel ‘Station of Lucerne’.

De Young Star Award verwelkomde inzendingen in alle categorieën, van junior medewerkers, stagiaires en studenten van 16 en 25 jaar. De winnaar dit jaar was Léa Saint-Jeveint, student aan SEPR in Frankrijk, voor haar inzending ‘Lueur abyssale’.

De Best In Show Award, die is geselecteerd als het meest opvallende voorbeeld van drukwerk, werd toegekend aan All about Graphics in Australië voor hun inzending ‘Daniel Johns: Past, Present & FutureNever’ in de categorie Printeriors.

De in 2023 voor het eerst ingestelde Sustainability Award werd uitgereikt aan The Look Company uit Qatar voor hun bedrukte stoffen voor de FIFA Wereldbeker 2022 inzending in de categorie Roll-to-roll bedrukt textiel.

Ga voor een volledige lijst van de winnaars en tweedeprijswinnaars van de FESPA Awards naar: https://www.fespaawards.com/

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.