Signnieuws


Voor veel signbedrijven is het een worsteling om goed personeel te vinden. Vaak wordt ervoor gekozen een zij-instromer op leeftijd intern op te leiden. Alan Faber van Faber Reklame uit Veendam ontdekte laatst een andere optie: “Zoek het bij de signopleidingen. Wij hebben ons aangemeld als stagebedrijf. De leerling die hier toen kwam werken, beviel zo goed dat we hem inmiddels een vast contract hebben gegeven.”

Mees van Paridon

Alan Faber belt met de redactie. De directeur van Faber Reklame uit Veendam heeft misschien een interessant onderwerp voor een artikel. Nee, het gaat niet over hoe goed zijn bedrijf is. Hij heeft mogelijk een alternatieve oplossing voor een onderwerp waar veel signbedrijven mee worstelen: de vaak vruchteloze zoektocht naar geschikt personeel.

Nieuwe aanwinst

Hoewel het personeelsbestand van Faber Reklame al jaren uit een hechte groep bestaat en qua bezetting weinig verloop kent, moest Faber enige tijd terug op zoek naar een nieuwe aanwinst voor zijn montageploeg. Die bleek moeilijk te vinden. “Daar moest echt één persoon bij. Maar wie is geschikt en wat moet hij of zij allemaal kunnen? Ook niet onbelangrijk: past die nieuwe persoon wel in het team”, somt Faber enkele eisen op. Juist op dat moment kwam het verzoek van Veendammer Mees van Paridon (21). “Hij zocht een stageplek. Ik was wel benieuwd wat ze allemaal op zo’n signopleiding leren. In ons montageteam heeft niemand een signopleiding doorlopen. Wij hebben iedereen intern opgeleid en op cursus gestuurd.”

Lees hier het volledige artikel (dat ook in Sign+ Magazine nr. 1-2022 staat):
‘Stagiair blijkt een vaste waarde’

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.