Signnieuws

Verkiezingsposters saai? Dat dit niet het geval hoeft te zijn, laat een initiatief uit Den Bosch zien dat opriep tot het ontwerpen van alternatieve verkiezingsaffiches met experimentele en alternatieve beeldtaal.

Algemene Beschouwingen organiseerde een ontwerpwedstrijd voor alternatieve verkiezingsposters om de verkiezingen actief onder de aandacht te brengen. Algemene Beschouwingen is een project van Nieuwe Bossche School (bestaande uit vier grafische ontwerpbureaus uit Den Bosch) en Stichting Antishit (een cross-over community die muziek, kunst en sport samenbrengt).

200 inzendingen

Deelnemers werden opgeroepen bestaande posters aan te passen, alternatieve ontwerpen in te dienen of affiches met een algemene strekking naar eigen ontwerp in te zenden. Meer dan 200 alternatieve verkiezingsposters werden ingestuurd. Een jury, bestaande uit de ontwerpers van Nieuwe Bossche School, koos daaruit zestig posters voor de straattentoonstelling. Op 17 maart (verkiezingsdag) kan het publiek de winnende poster kiezen. De winnaar ontvangt de Algemene Beschouwingen Award.

Op 17 maart kan het publiek online stemmen op één van de 200 ontwerpen.

Stemmen

Deelnemende affiches worden tentoongesteld langs een route in Den Bosch en zijn daarnaast online te zien. Bekijk hier alle ontwerpen en breng een stem uit op 17 maart.

In onderstaand filmpje van het AD komen de initiatiefnemers aan het woord.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.