Signnieuws

Aslan, de Duitse specialist voor zelfklevende folies, breidt zijn assortiment milieuvriendelijke en pvc-vrije producten uit met digitale printfolie en beschermend laminaat van gerecycled polyester.

De nieuwe folie is geschikt voor toepassingen binnen en buiten.

LoopPET ASLAN DRL 19 is een witte film voor digitaal printen op groot formaat. Het is gemaakt van 30% gerecycled polyester en luidt een reeks producten in die naar eigen zeggen meer zijn dan alleen pvc-vrij, waardoor de ecologische voetafdruk kleiner is. De folie is voorzien van de Dryapply-lijmtechnologie, waardoor het eenvoudig is aan te brengen zonder luchtbellen en het is goed verwijderbaar. Het materiaal kan worden bedrukt met latex en UV-uithardende inkten.

Laminaat

Het LoopLam ASLAN SRL 19 laminaat is bedoeld om de print te beschermen. Het gehalte aan gerecycled polyester van deze heldere film is 70%. Hoewel het product is ontworpen als een beschermend laminaat (liner/adhesive), is het mogelijk om het te bedrukken met UV-uithardende en latexinkten.

Beide zelfklevende folies zijn voorzien van lijmen op waterbasis.

Toepassingen

De 50 µm dikke Aslan-films kunnen worden aangebracht op gladde, vlakke oppervlakken. De zelfklevende folies zijn geschikt voor gebruik in winkelinrichting, beursstands, visual merchandising en overal waar waarde wordt gehecht aan producten die een groener alternatief zijn. Beide producten kunnen binnen en buiten worden gebruikt en zijn verkrijgbaar in de afmetingen 1,37 x 50 meter.

Gerecyclede grondstoffen

“We gebruikten grondstoffen die gerecyclede componenten bevatten als basis voor de nieuwe films”, legt Dr. Petra Tschöpe uit, R&D-manager van Aslan. Het gebruikte gerecyclede polyester is post-consumer gerecycled (PCR), bijvoorbeeld oude PET-flessen die op kleur worden gesorteerd en vervolgens op materiaal worden versnipperd tot kleine vlokken. Deze vlokken worden vervolgens gemengd met nieuwe PET-korrels in wisselende verhoudingen en vervolgens geëxtrudeerd om nieuwe films te vormen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.