Signnieuws

Canon noviteiten op Fespa

Tijdens Fespa Global Print Expo in Amsterdam toont Canon voor het eerst op een internationaal live evenement twee noviteiten: de Colorado 1630 en Arizona 135 GT printers.

Tijdens Fespa in Amsterdam presenteert Canon de nieuwste Colorado rol-tot-rol en de Arizona vlakbedprinter.

De Colorado 1630 rol-tot-rolprinter biedt signmakers en grafische bedrijven volgens Canon toegang tot de UVgel-printtechnologie op een aantrekkelijk investeringsniveau. Door de modulaire architectuur kunnen gebruikers de printer aanpassen aan hun specifieke productiebehoeften, met opties als FLXfinish – een led-uithardingstechniek die flexibiliteit toevoegt voor een matte of glanzende afwerking van elke print – een tweede mediarol en dubbelzijdig printen.

Wallpaper Factory

De ‘UVgel Wallpaper Factory’ met de Colorado 1650 en de gemotoriseerde Fotoba Jumbo Roll Loader JRL 170 in combinatie met de Cutter XLD 170WP en Rewinder REW 162, laat een complete end-to-end oplossing zien. De Colorado Wallpaper Factory is ontworpen voor maximale verwerkingscapaciteit en met deze configuratie hebben klanten een geautomatiseerde oplossing voor onder andere de productie van hoogwaardig behang op maat. Als voorbeeld van een ‘UVgel Universal Factory’ zal een tweede Colorado 1650 op de stand zijn voorzien van een Fotoba Jumbo Roll Rewinder en een Jumbo Roll Loader. Dit om te demonstreren hoe klanten grote oplages kunnen printen zonder dat er een operator aan te pas komt en 365 dagen per jaar 24/7 productie mogelijk is.

Arizona 135 GT

De Arizona 135 GT vlakbedprinter werd in juni dit jaar geïntroduceerd en is in Amsterdam RAI op de stand te zien. Volgens Canon opent de printer nieuwe mogelijkheden voor printproducenten die willen uitbreiden naar grootformaat of voor diegenen die hun activiteiten willen verbreden. De printer is voorzien van een uitbreidbare Roll Media Option (RMO) om op flexibele media te printen en zal op de stand samen met de Arizona Xpert-software prints met een tastbaar effect maken op harde en flexibele media.

Inktset

Tijdens Fespa 2021 toont Canon voor het eerst ook de mogelijkheden van de nieuwe UV Led-inkt op de Arizona 135 GT. De IJC358-inkt heeft volgens de printerfabrikant sterke hechtingseigenschappen, waardoor deze inkt ideaal is voor industriële toepassingen waar op moeilijke materialen zoals kunststof wordt geprint. De hoge flexibiliteit van de inkt vergroten de kans dat deze aan de media blijft hechten. De IJC358-inkt is verkrijgbaar in de kleuren CMYK, lichtcyaan, lichtmagenta en wit. De IJC357 geven een glanzender resultaat en de meer matte afwerking van de IJC358 maken de resultaten aantrekkelijker voor printproducenten van industriële toepassingen, aldus Canon.

Canon wil standbezoekers inspireren met een breed scala aan kleurrijke grootformaat printtoepassingen.

Software

De printers op de Canon-stand worden ondersteund door ONYX 21 RIP en OneVision workflow automatiseringssoftware. Er wordt ook een geautomatiseerde end-to-end workflow gedemonstreerd bestaande uit de Colorado- en Arizona-printers, en een Zünd S3 digitale snijplotter. Deze configuratie is te zien op de stand van OneVision (1-104). In lijn met het thema van Fespa 2021 ‘Bringing Colour Back’, zullen bezoekers volgens Canon overal op de stand worden geïnspireerd door een breed scala aan kleurrijke grootformaat printtoepassingen, zoals posters, banners, vloergraphics, dubbelzijdige backlits, behang, karton, voertuigwraps en textieltransferfolies.

Canon, hal 1, stand F95

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.