Signnieuws

Peter Vanbrackel blikt tevreden terug op Sign2Com 2021. Het evenement van 19 tot en met 21 september in de Kortrijk Xpo in België trok volgens de beursmanager in zijn totaliteit weliswaar iets minder toeschouwers dan de editie van 2018, maar dat mag zijn pret niet drukken. “Het is mooi dat we als eerste opnieuw een beurs voor de sector hebben kunnen organiseren”, zegt hij.

Sign2Com

Terwijl om hem heen de laatste spullen worden weggehaald om plaats te maken voor een volgend event rekent Vanbrackel voor dat de signbeurs dit jaar in totaal over drie dagen 3.061 unieke bezoekers trok. Dat waren er in 2018, toen het ‘coronaspook’ nog niet rondwaarde, 3.577. Ook dit jaar was de maandag veruit de populairste beursdag met 1.201 unieke bezoekers. De zondag trok 1.023 belangstellenden en de dinsdag 837. In 2018 trok de zondag 1.215 bezoekers, de maandag 1.384 geïnteresseerden en op dinsdag stapten er 978 mensen volgens de beursorganisatie de beursvloer op.

‘Exposanten uitermate positief’

Het evenement in de Kortrijk Xpo was sinds achttien maanden de eerste beurs voor de signbranche in de Benelux. De 67 standhouders die finaal aanwezige waren (een tiental exposanten trok zich in de aanloop naar de beurs toch nog terug) waren ook content, laat Vanbrackel weten. “Ik heb op de laatste dag een bevraging gedaan onder de exposanten en ben zeer blij te mogen melden dat iedereen uitermate positief was”, vertelt de beursmanager. “Gezien de huidige tijden waren de verwachtingen laag, maar alle exposanten zijn het eens dat de juiste bezoekers opnieuw de weg naar Sign2Com hebben gevonden.” Kwaliteit primeerde volgens hem boven kwantiteit. “Dit wordt ook bevestigd door het profiel van de bezoekers: 86 procent is immers eindbeslisser, medebeslisser of adviseur in het aankoopproces.”

Op maandag en dinsdag waren er seminars op de beursvloer. Het spits werd afgebeten door directeur René de Heij en productontwikkelaar Tjalling Werkman van Probo (foto) die uitlegden waar hun circulaire concept Sign Again voor staat. Gemist en toch nieuwsgiering? Luister in onze podcast Signtalk wat beide heren te vertellen hebben.

Volgende editie in 2023

Peter Vanbrackel

De eerstvolgende Sign2Com wordt waarschijnlijk over twee jaar gehouden, meldt Vanbrackel. “Ook hierover heb ik de exposanten bevraagd en hun voorkeur gaat uit naar een beurs in 2023. Die zal dan opnieuw ergens in september of oktober zijn.”

Heb jij de beurs niet kunnen bezoeken, maar ben je wel geïnteresseerd in welke exposanten er stonden en welke noviteiten je had kunnen bewonderen? Lees dan Start ‘beursseizoen’ op Sign2Com een feit of bekijk onze filmische impressie van het evenement.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.