Signnieuws

Elkaar inspireren, wijzen op nieuwe markten, het tonen van de laatste trends, ontwikkelingen en printtechnologieën én de laatste uitbreidingen van digitale printers. Canon pakte op 17 en 18 mei groots uit met Make It ‘22, een live event in het eigen Customer Experience Center in Venlo voor de signbranche en grafische sector.

De Colorado 1650 is uit te breiden tot een complete wallpaper-factory.

“Wij willen jullie vandaag vooral inspireren, vertellen wat de nieuwe trends zijn en tonen waar de groeikansen liggen. Maar hopen ook op jullie feedback. Alleen samen komen we tot mooie dingen”, sprak Frank Huigen, director production printing Benelux. Hij vertelde dat Canon meer biedt dan printers alleen en naast productieprinters ook netwerkcamera’s (“veiligheid en beveiliging worden steeds belangrijker”) en halfgeleiders (“Wij zijn een mini-ASML”) ontwikkelt. Voor de gezondheidszorg maakt het bedrijf röntgen- en scanapparatuur.

Grootformaat

Zo’n driehonderd deelnemers uit de grafische en signbranche, onder wie Spandex als de nieuwe partner voor de Benelux, lieten zich in het Canon Experience Center door sprekers in verschillende keynotes en parallelsessies bijpraten. Voor de liefhebbers van grootformaat was er een rondleiding langs Canons grootformaat printers: de Colorado- en de Arizona-serie. De Colorado is leverbaar als de 1630 en de 1650, met respectievelijk 4 of 8 inktkoppen en een vernuftig spuitmondjes-systeem. De 1650 is uit te breiden tot een complete wallpaper-factory.

  • Frank Huigen van Canon
  • Uitleg bij de ImagePress V1000.
  • Tour bij de Colorado-serie
  • Een van de paralelsessies
  • Tour langs grootformaat printers.

Interieur printing

En met dat laatste werd meteen een van de trends aangestipt. Kris Walewijns, global strategy and new business development manager bij Canon Production Printing, sprak in zijn parallelsessie over de enorme vlucht die interieurdecoratie heeft genomen: van 50 miljoen geprinte vierkante meters in 2015 tot 200 miljoen in 2023. “Dat is vooral te danken aan de snelheid en personalisatie die mogelijk is dankzij digitale print. Voor je goed en wel het analoge drukproces in gang hebt gezet, ben je al snel tien weken verder. Digitaal is dat al na één week mogelijk”, aldus Walewijns. “Mensen willen uniek zijn en dat kan nu ook in hun eigen huis op de muur dankzij het digitaal printen van behang.”

Uitdagingen

Wil je als signbedrijf een rol van belang spelen, dan zijn er wel enkele uitdagingen om rekening mee te houden, zoals het zuurvrij zijn van de gebruikte materialen, de lichtechtheid, wasbaarheid en scheur- en krasbestendigheid. De keuze voor de te gebruiken inkt speelt hierbij een belangrijke rol, waarna Walewijns uitlegde waarom de door Canon zelf ontwikkelde UVgel-inkt hiervoor zeer geschikt is. Een van de Canonseries die gebruikmaakt van deze UVgel-inkt is de Colorado rolprinter.

ImagePress V1000 van Canon kan tot 100 A4-tjes per minuut verwerken en heeft enkele unieke features.

ImagePress V1000

Make It ’22 kende de officiële presentatie van Canons nieuwste digitale oplossing: de ImagePress V1000 voor de grafische markt. “Bij het ontwikkelen van deze ImagePress hebben we vooral goed geluisterd naar de wensen uit de markt”, legde Jelle Krijnders uit. De printer kan tot 100 A4-vellen per minuut verwerken, schakelt moeiteloos tussen de verschillende typen materialen, waaronder ook magnetisch papier, en kan textuur printen.

Afsluiten met een lach

Filosoof en cabaretier Paul Smits sloot de dag af met een hilarisch verhaal over anders kijken. Hij liet zien hoe makkelijk wij door ons brein in de maling worden genomen, soms zelfs overhaaste en dus verkeerde keuzes maken. Maar ook hoe dat reptielbrein ons redt uit benarde situaties. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we een voornemen, zoals afvallen, doen slagen? Wat werkt wel en wat werkt niet als we willen veranderen? Een deel van het antwoord: neem vooral kleine en haalbare stapjes.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.