Signnieuws

Kongsberg PCS heeft een nieuw klantervaringscentrum onthuld bij het hoofdkantoor in België, een democentrum dat gewijd is aan het MultiCam-assortiment met een centrale plek voor het vlaggenschip: de Apex3R.

‘Perfecte balans’

“De Apex3R zet de standaard voor routeringsmogelijkheden met zijn perfecte balans tussen prestaties en precisie”, zegt Chris Rogers, international sales manager bij Kongsberg PCS. “Terwijl we de deuren opengooien van onze nieuwste demofaciliteit – grenzend aan ons Kongsberg Customer Experience Center – wilden we niet alleen de kracht en mogelijkheden van de MultiCam-machines demonstreren, maar ook laten zien hoe ze ons doel ondersteunen om automatisering eenvoudig te maken.”

Specificaties

Met spilsnelheden van 5,5 tot 13,4 pk kan de Apex3R volgens Kongsberg een verscheidenheid aan materialen snijden, waaronder plastic, aluminium, hout, schuim met een hoge dichtheid en composietmaterialen. “Het zware, spanningsarme, volledig gelaste frame van 9,5 mm stalen buizen is intern gefreesd met parallelle referenties tot op 25 micron, waardoor echte loodrechte en parallelle sneden mogelijk zijn”, aldus Rogers. “Dit maakt de CNC-machine ook stijver, wat trillingen vermindert en de freeskwaliteit verbetert. De standaard meegeleverde Operator Station-interface zorgt ervoor dat bedrijven direct kunnen beginnen met frezen en minimale onderbreking van werkprocessen hebben, terwijl een drie-assig motion control-systeem een ​​strakke controle geeft over de freeskwaliteit voor precisie en kwaliteitssnijden.”

Laatste fase

De opening van het democentrum is de laatste fase van de geplande groei van Kongsberg PCS, waarmee het merk MultiCam na de overname eind 2021 verder wordt uitgebreid naar Europa. “De MultiCam CNC-snijsystemen openen een enorme nieuwe markt voor Kongsberg PCS, met klanten in een groot aantal verschillende sectoren”, zei Rogers, “alles van het maken van borden tot digitale afwerking, van ruimtevaart tot auto’s, van hardhout tot het maken van kasten en zelfs thermovormen. tot kunststoffabricage. We zijn verheugd om door middel van het nieuwe democentrum te benadrukken hoe MultiCam zulke innovatieve oplossingen levert voor een groot aantal industrieën en toepassingen, en de Apex3R is een fantastische machine om deze reis mee te beginnen.”

Maart dit jaar was er een eerste open huis bij Kongsberg PCS. Lees ons verslag van die bijeenkomst.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.