Signnieuws

Printeriors 2022 op Fespa Global Print Expo biedt bezoekers een uitgebreide showcase van duurzaam geproduceerde interieurdecoraties, met een duidelijke nadruk op toepassingen die zijn vervaardigd met behulp van milieuvriendelijke processen en ethisch verantwoorde materialen. Gerealiseerd in samenwerking met dertig partners van Fespa.

Printeriors, gelegen in de zuidelijke ingang van Messe Berlin, waar de Fespa-beurs van 31 mei t/m 3 juni 2022 plaatsvindt, is een diverse verzameling digitaal geprinte applicaties. Het resultaat van een samenwerking met zo’n dertig partners. Deze showcase omvat textiel, wandbekleding, vloerafbeeldingen, raamfolies, bedrukte tapijten, vloerkleden en kussens, leer, keramiek, metaal en lenticulaire kunstwerken, bewegwijzering, versierde tafelbladen, fine art prints, verlichting en lichtbakken en akoestische stoffen wanden.

Zeven themazones

Printeriors omvat zeven themazones die zijn ingericht met op de natuur geïnspireerde ontwerpen van kunstenaar Jasper Goodall. De opzet is een meeslepende visuele en tactiele ervaring te bieden die bezoekers aanmoedigt om aan te raken en te voelen en om de ruimte actief te gebruiken voor netwerkgesprekken of ontspanning. Voor 2022 zijn twee nieuwe thema’s geïntroduceerd – Nature’s Canopy en Surface Micro – die beide aansluiten bij het algemene ethos van duurzaamheid. Ook worden nieuwe elementen van oppervlaktestructuur en textuur geïntroduceerd.

Focus op duurzaamheid

“De focus op duurzaamheid bij Printeriors van dit jaar weerspiegelt de groeiende betekenis ervan in de interieur- en mode-industrie”, legt Fespa Textile Ambassador en Printeriors Curator, Debbie McKeegan uit. “De pandemie heeft de collectieve focus op onze natuurlijke omgeving versterkt en merkeigenaren reageren op de toenemende vraag van consumenten naar producten met een verminderde impact op het milieu.”

Daarnaast constateert zijn de trend naar near-shoring, just-in-time productie, kleine oplages en een toenemend gebruik van digitale technologieën om producten te personaliseren. “Duurzaamheid en circulariteit zijn de nieuwe sleutelwoorden in interieurinrichting. Een bezoek aan Printeriors in Berlijn toont dat adembenemde multi-zintuiglijke interieurs kunnen worden gecreëerd, met respect voor onze planeet.”

Gratis rondleidingen
Er zijn gratis rondleidingen door Printeriors mogelijk om 11.00 uur en 15.00 uur op de eerste drie dagen van de show en om 11.00 uur op de laatste dag. Debbie McKeegan zal uitleg geven over het ontwerpproces, de productiemethoden en de materialen en digitale technologieën die zijn gebruikt om alle tentoongestelde producten te vervaardigen.

Lees meer over Printeriors en meld je aan voor een gratis rondleiding op: https://www.fespaglobalprintexpo.com/why-visit/printeriors

Klik hier voor meer informatie over Fespa Global Print Expo 2022 en om je aan te melden voor deelname. De toegang is gratis voor leden van een Fespa Nederland en Fespa Belgium. De toegangsprijs is 50,00 euro voor niet-leden die zich vóór 25 mei pre-registreren met code FESM238.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.