Signnieuws

De organisatie van het Design in Motion Festival (DEMO) heeft 5.300 inzendingen ontvangen. De eindselectie bestaat uit 815 werken. Tijdens de tweede editie van dit event op donderdag 6 oktober 2022 worden deze in negen thema’s 24 uur lang afgespeeld op meer dan 5.000 digitale schermen in Nederland. Het betreft het beste bewegende design (motion design) van over de hele wereld.

Het Design in Motion Festival in 2019 op Amsterdam CS. (foto: Aad Hoogendoorn)

Meer dan 5.000 digitale schermen

In totaal ontving DEMO ontwerpen van ruim 1.500 designers uit 81 landen. De motion ontwerpers die deelnemen aan DEMO Festival zijn bekendgemaakt op de website. De selectie omvat naast veel nieuw talent ook bekende ontwerpers en studio’s als Dirk Koy (CH), ines alpha (FR), Sucuk und Bratwurst (DE), Wang & Söderström (SE), Yehwan Song (KR), BUCK Design (US/NL), Melissa Santamaría (MX), Hey Studio (ES), Michiel Schuurman (NL), Studio Feixen (CH), PPPanik (DE), Raman Djafari (DE) en Hassan Rahim (US).

Rondleidingen op 6 oktober

In de Koninklijke wachtruimte op Amsterdam Centraal Station, waar zich de eerste editie van DEMO afspeelde, is dit jaar een publiek programma met in-depth talks over het motion design vakgebied. Op het programma staan toonaangevende sprekers als Connor Campbell (motion ontwerper en bekend van merken als Nike, Apple en MTV), Natalia Stuyk (video- en installatiekunstenaar), 3D animatiestudio YONK (werkend voor Meta en de New York Times), Sander Sturing (creative coder bij Studio Dumbar/DEPT), Yehwan Song (webkunstenaar en designer) en Tim Rodenbröker (creative coder en educator).

De hele dag zijn er rondleidingen op Amsterdam Centraal, in Rotterdam en Utrecht waarbij groepen met een ontwerper langs de digitale schermen kunnen gaan en een toelichting krijgen. Het publieke programma en de rondleidingen zijn gratis. Tickets zijn vanaf 13 september te reserveren via de website van het DEMO Festival.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.