Signnieuws

De winnaars van Dutch Design Awards (DDA) 2021 zijn bekend. In  de categorie ‘Communication’ won het posterplatform Stay Sane Stay Safe – van Studio Lennarts & De Bruijn x Overdeschreef.

Uitreiking Keep an Eye Young Designer Award © about.today

De Dutch Design Awards (DDA) bekroont jaarlijks de beste Nederlandse ontwerpers en hun meest indrukwekkende en baanbrekende projecten. Uit 24 genomineerden zijn 8 winnaars gekozen in de categorieën: Product, Habitat, Communication, Fashion, Design Research, Data & Interaction, Best Commissioning en Young Designer. De awards zijn half oktober uitgereikt tijdens de Dutch Design Week.

Optimisme

De winnaars van de Dutch Design Awards 2021 markeren volgens de organisatie met veel vernieuwing en veranderkracht een nieuw elan voor de designwereld. Impact op mens, natuur en maatschappij is hét criterium voor sterk design en daar worden ingenieuze en technologische ontwikkelingen voor gebruikt. De oogst van dit jaar onderstreept dat ontwerpers gedijen bij verandering en kruisbestuiving en straalt veel hoopvol optimisme uit.

Posterplatform

In  de categorie ‘Communication’ won het posterplatform Stay Sane Stay Safe – van Studio Lennarts & De Bruijn x Overdeschreef. Dit is een coronagerelateerd open en positief posterplatform waar iedereen posters kan uploaden, downloaden, printen en delen. Met inmiddels meer dan 2.200 posters van ontwerpers uit 87 landen is het een verzamelpunt geworden van de creatieve energie die vrijkwam na het plotselinge stilvallen van de culturele sector en de vele afgelaste evenementen en projecten. Een uitlaatklep voor ontwerpers en iedereen die een hart onder de riem kon gebruiken. Zo hebben 27 ziekenhuizen in Nederland gedrukte posters in ontvangst genomen en zijn er diverse exposities geweest, met als een van de hoogtepunten een tentoonstelling in de vleugel voor toegepaste kunst en design in het Louvre en een mogelijke opname in hun collectie.

De vakjury zei over deze inzending: “Stay Sane, Stay Safe heeft met eenvoud, kracht en humor een internationaal en verbindend sneeuwbaleffect weten te creëren. Een impactvol project dat laat zien hoe waardevol de reactieve rol van ontwerpers op de tijdgeest is.”

Overige winnaars

De overige winnaars van de DDA 2021 zijn:

Product:
BYBORRE CREATE™ – BYBORRE

Habitat:
MARKER WADDEN – ZIEGLER | BRANDERHORST STEDENBOUW EN ARCHITECTUUR x VISTA LANDSCHAPSARCHITECTUUR EN STEDENBOUW x PALMBOUT URBAN LANDSCAPES x FRITS PALMBOOM STEDENBOUWKUNDIGE x BOSKALIS x NATUURMONUMENTEN

Fashion:
LEELA – THE FABRICANT

Design research:
GOOD NEIGHBOURS – AFFECT LAB

Data & interaction:
GLOBALANCE WORLD – GOOGLE EARTH FOR INVESTORS – CLEVER°FRANKE

Best commissioning:
CIRCULAIR WARENHUIS – STICHTING KRINGLOOPBEDRIJF HET WARENHUIS X POPMA TER STEEGE ARCHITECTEN X BURO BORDO X RAW COLOR

Young designer:
AUDREY LARGE

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.